Eiropas Rakstnieku padome (dibināta 1977. gadā Berlīnē) ir dažādu autoru apvienību federācija. Tajā ir pārstāvēti vairāk nekā 150 000 rakstnieku un tulkotāju 44 literatūras organizācijās 34 Eiropas valstīs. Padomi atzīst Eiropas Savienība, UNESCO un WIPO. Bez Eiropas valstīm tajā ir pārstāvēta arī Baltkrievija, Islande, Norvēgija, Šveice, Turcija un Melnkalne. EWC atbalsta literatūras daudzveidību, vienlaikus veicinot izpratni par autoru lomu sabiedrībā un nepieciešamību ievērot viņu sociālās, morālās un ekonomiskās tiesības digitālajā laikmetā.


EWC piedalās prestižās Eiropas Savienības (ES) Literatūras balva piešķiršanā. Šī balva tiek pasniegta ik gadu kopš 2009. gada. To saņem 12 autori, kuriem izdotas ne mazāk kā divas un ne vairāk kā četras grāmatas. Par balvu konkurē rakstnieki no 36 Eiropas valstīm. Kopš tās dibināšanas brīža balvu ir saņēmuši trīs Latvijas autori – Osvalds Zebris, Inga Žolude un Jānis Joņevs.


EWC Asamblejā Rīgā tiks apspriesti jautājumi par autortiesībām digitālajā laikmetā, ES Literatūras balvas 10 gadu pieredze un nākotnes attīstība, diskusija par autoru e-lendinga iespējām un problēmām. Pirmdien, 3. jūnijā, norisināsies Asamblejas dalībnieku tikšanās ar Latvijas Nacionālas bibliotēkas pārstāvjiem, kā arī grāmatu dāvināšana Tautas grāmatu plauktam.


Asamblejas norisi Latvijā organizē Latvijas Rakstnieku savienības, kas ir arī EWC biedrs.


“Mums ir svarīgi, lai Eiropas vadošo literatūras organizāciju pārstāvji redzētu Latviju un pārliecinātos par plašām sadarbības iespējām,” pauž LRS priekšsēdētājs Arno Jundze.

 

 
Ziņu sagatavoja:

Jeļena Budanceva

E-pasts: jelena.budanceva@gmail.com

Tālr.: 26372902