Ilgi solītas un gaidītas nu tās bibliotēka piedzīvoja – 2018.gada septembrī tika atklātas jaunas, jūrmalniekiem nozīmīgas kultūras infrastruktūras celtnes – Jūrmalas Mūzikas vidusskola (JMVS) un Jūrmalas Centrālā bibliotēka (JCB), kas kopā ar 2015. gadā uzcelto Jūrmalas Mākslas skolu (JMS) un tām līdzās esošo iekšpagalmu veido Dubultu Kultūras kvartālu.

 

Jaunajā labiekārtotajā bibliotēkā apmeklētājiem pieejama plaša grāmatu krātuve, periodikas lasītava, datorlasītava, klusās lasītavas individuālam darbam. Bibliotēkas daudzfunkcionālajā zālē notiek tikšanās ar rakstniekiem, lasītāju interešu pulciņi, izstādes, grāmatu prezentācijas un bibliotekāru apmācības.

 

Uz jaunajām telpām pārcēlusies arī Dubultu Bērnu bibliotēka, kas izvietota blakus Centrālajai bibliotēkai. Kā jau jaunā ēkā, šeit varējām redzēt daudz inovāciju un modernu risinājumu.

 

Pēc bibliotēkas apskates apmeklējām arī netālu esošo Aspazijas māju, kas 2014.gadā tika restaurēta. Paklausījāmies gan audiogida, gan muzeja darbinieces stāstījumu, uzspēlējām interaktīvu spēli un guvām jaunas zināšanas un iespaidus par mūsu tautas dižgariem Aspaziju un Raini.

 

Paldies, bibliotēkas un muzeja darbiniecēm par laipno uzņemšanu!

 

Foto no brauciena šiet.