1. novembrī pulksten 14:00 Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā notiks Egitas Kūmas fotogrāfiju izstādes “Ir kāda brīnumskaista zeme” atklāšana. Izstāde ir novadnieces Egitas Kūmas veltījums Latvijai 97. dzimšanas dienā. Izstādē aplūkojamas pēdējo triju gadu laikā ar filmiņu fotoaparātu Zenit uzņemtas fotogrāfijas, kas vēsta par autores Latvijas un latviskuma sajūtām.


Egita Kūma dzimusi 1989. gada 19. decembrī Jelgavā. Lielāko daļu savas līdzšinējās dzīves pavadījusi dzimtas lauku mājās Jelgavas novada Līvbērzes pagastā, taču kopš šī gada jūnija ar dzīvesbiedru pārcēlusies uz lauku mājām Krustpils novadā. Savā brīvajā laikā Egita ne tikai fotografē, bet arī piedalās retro motociklu un ZAZ kluba pasākumos, kuru ietvaros arī apbraukāta liela daļas dzimtās zemes un iemūžināti fotogrāfijās aplūkojamie mirkļi.

 

Kā norāda autore, fotografēšana ar filmiņu fotoaparātu ir ļoti īpaša: „Bauda ir tas mirklis, kad noklikšķ fotoaparāta slēdzis un tu zini, ka ir. Bet – vai, patiesi, ir un kas ir – tas paliek tā nervus kutinoši.”

 

 

Vārds
TĒVZEME
krusta dūrienā
piešūts
pie manas
mēles
un lokās
un lokās
kā ceļš
no kura
nogriezties nevar.

 

/Liāna Langa/