15. septembrī plkst.14:30 Gulbenes novada bibliotēkā notiks “Dzejas stunda “Izcel mani no plaknes”. Tajā viesosies dzejnieks, tulkotājs un literatūrzinātnieks Kārlis Vērdiņš.

 

K.Vērdiņš dzeju publicē kopš 1997.gada. Izdevis vairākus krājumus: “Ledlauži”(2001), “Biezpiens ar krējumu” (2004), “Burtiņu zupa” (2007), “Es” (2008) un “Mēs: kopotā dzeja” (2012), kā arī vairākas grāmatas atdzejojis un tulkojis no citām valodām. K.Vērdiņa dzeja izdota arī krievu, poļu, čehu un angļu valodā, kā arī atrodama vairākos ārzemju valstu kopkrājumos. Kārļa Vērdiņa dzejolis “Come to Me” (krājums “Es”) iekļuvis piecdesmit pēdējo gadu labāko mīlas dzejoļu sarakstā līdzās M.Atvudas “Variations on the Word Love” un T.Hjūza “Lovesong”, lasām kultūras portālā Satori.lv.

 

Kopš 2010.gada K.Vērdiņš ir literatūras žurnāla “Latvju teksti” redaktors. Publicē rakstus par literatūru un grāmatu recenzijas. Sadarbojas ar dažādiem latviešu komponistiem un mūziķiem.

 

15.septembrī plkst.12:10 tikšanās ar dzejnieku Kārli Vērdiņu notiks arī Lizuma vidusskolā. Laipni aicināti visi interesenti!

 

Abi pasākumi notiek VKKF projekta “Laiks grāmatai. Rakstnieks Gulbenes novada bibliotēkās” ietvaros, to apmeklējums – bez maksas. Aicinām apmeklēt un gūt jaunus iespaidus!