Septembris ik gadus skanīgs ar daudzveidīgiem dzejas pasākumiem visā Latvijā. Arī šogad gulbeniešus aicinām baudīt liriskas noskaņas un 4.septembrī plkst.17:00 pulcēties pie Gulbenes novada bibliotēkas.

 
Dzejas dienā „Es ielūdzu tevi uz ķirbju sēkliņu mielastu” jūs uzrunās dzejnieks un mūziķis Andris Akmentiņš, kā arī Gulbenes novada literāti: Daiga Kalinka, Iveta Krūmiņa, Anita Graumane, Agnese Līcīte, Evita Lūse, Irisa Puidze, Ramona Ruņģe, Inese Tirzīte, Vilis Grasis, Aivars Osis un Ivars Strautiņš. Dziesmas ar novadnieku vārdiem izpildīs Imants Ilgažs.

 

Iesakām nenokavēt sākumu, jo no 17:00 – 17:03 aicināsim visus iesaistīties dzejas zibakcijā, tāpēc uz pasākumu vēlams ierasties ar iecienīto dzejas krājumu. Ja interesējošā grāmata mājās neatrodas, līdz 17:00 varat ieskatīties bibliotēkas krājumos. Lasīsim klusu pie sevis vai pusbalsī, sēžot uz bibliotēkas kāpnēm, soliņiem, mašīnā vai uz velosipēda, slēpjoties zem saulessarga vai tinoties plecu lakatā, vizinot ratiņos mazuli,… Iespējams, tieši tad vislabāk būs sajūtams: lasīt dzeju – tas ir intriģējoši, iedvesmojoši un mūsdienīgi.

 

Interesantākos pamanītos fotomirkļus atspoguļosim bibliotēkas mājas lapā.

Dzejas dienu krāsainu vērtīs lejasciemietes Sandras Semenkovičas gleznu izstāde, kā arī Rudītes Liepiņas vadītais plenērs, kurā mākslinieki nu jau trešo gadu būsim mēs paši. Ar jaunākajiem izdevumiem pasākumu bagātinās Vītola izdevniecības grāmatu galds.

 

Dzejnieks Andris Akmentiņš ir vairāku grāmatu autors: dzejoļu krājumu „Māja” (1992), „Maigi gari rīti” (2002), „Zemeņu blūzs”(2011), stāstu krājuma „Siltāks kā asara” (2000), kultūrvēsturiska stāsta bērniem „Trīs Brāļi” (2001). A.Akmentiņš saņēmis vairākas literārās prēmijas, kā arī balvas reklāmas jomā. Ar dziesmu tekstiem piedalījies Baibas Kranātes soloprojektā „Ar vasaras krāsu uz spārniem”, Leļļu teātra izrādē „Zanzibāras lidojums” (2000) un A.Miltiņa bērnu uzvedumā „Ieskandini Rīgu”, ar dziesmām Valmieras teātra izrādē „Nezinītis” (2007). Piedalījies dažādās dzejas, mūzikas un citu mākslu akcijās.

 

4.septembrī plkst.14:00 tikšanās ar Andri Akmentiņu notiek arī Litenes bibliotēkā.

Abi pasākumi notiek VKKF projekta „Tuvplāns. Rakstnieks Gulbenes novada bibliotēkās” ietvaros, tā apmeklējums – bez maksas.

 

Laipni aicināti ieklausīties un gūt romantiskus mirkļus!