Dzejas dienās piedalījās dzejnieks, tulkotājs Guntars Godiņš, kura dzeja ir uzrunājoša un trāpīga. G.Godiņš aktīvi tulko un popularizē somu un igauņu dzeju, tāpēc pasākumā bija iespēja dzirdēt somu dzejnieku dzejoļus oriģinālvalodā un atdzejojumus lībiešu valodā. Arī Gulbenes novada literāti dalījās savās dzejas vārsmās. Šoreiz tie bija Daiga Kalinka, Iveta Krūmiņa, Ramona Ruņģe, Evita Lūse, Irisa Puidze, Agnese Līcīte, Inta Aizkalniete, Ivars Strautiņš, Arvis Degums un citi. Pasākuma rīkotāja Iveta Krūmiņa sākumā aicināja visus piedalīties zibakcijā – uz pasākumu ņemt līdzi savu iecienīto dzejas krājumu un trīs minūtes ļauties dzejas lasīšanai – klusu pie sevis, pusbalsī, jebkur – uz soliņa, uz bibliotēkas kāpnēm, vizinot mazuļus ar ratiņiem…

Pasākuma laikā pie bibliotēkas bija skatāma Gulbenes Mākslas skolas 6.klases absolventu darbu izstāde “Brīnumzeme”. Ekspozīcijā bija izvietoti darbi pēc novadnieka, gleznotāja Ludolfa Liberta daiļrades motīviem, operas tērpu skices grafikas tehnikā, kā arī gleznotās ainavas ar Gulbenes novada skatiem.  
Paralēli dzejas lasījumiem, ikvienam bija iespēja piedalīties mākslinieces, skolotājas Rudītes Liepiņas plenērā un iejusties mākslinieka ādā, veidojot kopīgu pasteļu gleznu ar Gulbenes pilsētas skatu. Muzikāli klausītājus iepriecināja mūziķi Gregs un Daina Rēdere. Arī šoreiz Dzejas dienu pasākumā dalībniekiem bija pieejams Vītola izdevniecības grāmatu galds, kur varēja atrast un iegādāties daudzu Gulbenes novada dzejnieku un rakstnieku grāmatas.

Gulbenes novads var lepoties ar daudziem radošiem un arī drosmīgiem literātiem, kas neslēpj savas dzejas un prozas rindas. Tā šobrīd tiek gatavots nu jau trešais Gulbenes novada literātu darbu apkopojums “Autogrāfs”. Grāmatā būs apkopoti 43 Gulbenes novadnieku literātu darbi, katrs ar savu vēsmu, noskaņu un stilu. Grāmatas atklāšanas pasākums notiks 10. oktobrī.