“Drukātava” ir vienīgā tipogrāfija Baltijā, kura ir ieguvusi “Fogra” (“Fogra validation print creation”) sertifikātu, atzīmē Sproģis. Tuvākais uzņēmums, kam izdevies panākt attiecīgas kvalitātes izdrukas un saņemt kompetentas institūcijas kvalitātes atzinumu, atrodas Somijā.

Modernizācija tika aizsākta šī gada sākumā, kad tika iegādāts pilnkrāsu printeris “Canon ImagePress C6010VP” un sākta personāla apmācība.

“Drukātavas” valdes loceklis Valdis Jirgens stāsta, ka aptuveni 70% no panāktās izdrukas kvalitātes veido tehnika, bet 30% ir personāla apmācības un profesionalitātes jautājums, kā apstrādāt failus pirms nosūtīšanas drukai. Pēc viņa vārdiem, tehnikas un personāla sinerģija garantē, ka gan pirmā, gan pēdējā izdruka neatkarīgi no tā, vai tiek drukātas grāmatas vai cita produkcija, būs identiska krāsu un tehniskā izpildījuma ziņā.

“Diemžēl sabiedrībā vēl joprojām valda mīts, ka digitāli drukātas grāmatas nav kvalitatīvas. Tomēr mūsu produkcija neatšķiras no tradicionālā veidā iespiestām grāmatām, taču izmaksas vienai grāmatai ir konstantas neatkarīgi no tirāžas, kamēr tradicionālajai tehnoloģijai pirmā eksemplāra izmaksas ir ārkārtīgi augstas un tās pakāpeniski mazinās, pieaugot tirāžai,” skaidro Jirgens.

“Līdz ar to “Drukātava” var nodrukāt grāmatu arī vienā eksemplārā, un vienas cena būs tāda pati, ja tiks drukāti 100 vai 1000 eksemplāri, kam patlaban, kad grāmatu tirāžas ir mazas, ir svarīga loma izmaksu struktūrā,” uzsver Jirgens.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, SIA “Drukātava” apgrozījums pērn bija 986 518 eiro, bet peļņa divkāršota, sasniedzot 120 835 eiro. 2012. gadā uzņēmuma peļņa bija 59 722 eiro.

SIA “Drukātava” dibināta 2005. gada 18. maijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 75 000 eiro. “Drukātavas” īpašnieki ir Jirgens – 75% un Ināra Baumane – 25%.