2014. gada 30. aprīlī no plkst. 13:00 līdz 14:30 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālbibliotēkā “Vecliepājas Rūķis” (Liepājā, Malkas ielā 4) notiks diskusija “10 gadi – pārmaiņas un ieguvumi no dalības Eiropas Savienībā”. Šogad aprit desmit gadi, kopš Latvija kļuvusi par pilntiesīgu dalībvalsti vienā no pasaules ietekmīgākajām un nozīmīgākajām organizācijām – Eiropas Savienībā. Šai gadadienai par godu 9 lielākajās Latvijas pilsētās paredzētas publiskas diskusijas.
 
Šogad, kad aprit jau desmit gadi, ir piemērots brīdis atskatīties uz to, kā mainījusies mūsu dzīve, izvērtēt galvenos ieguvumus un kļūdas, kā arī, balstoties uz iegūto pieredzi, izvirzīt jaunus mērķus un uzdevumus turpmākajiem gadiem. Kādas izmaiņas notikušas mūsu sabiedrībā un tautsaimniecībā? Vai to iemesls ir Latvijas padarītie mājas darbi vai Eiropas Savienības dalības ietekme? Un kādi būtu galvenie uzdevumi nākamajiem 10 gadiem? 
 
Diskusijā par šiem un citiem jautājumiem savus viedokļus paudīs Latvijas valsts institūciju un pašvaldības, kā arī sabiedrisko organizāciju pārstāvji:

  • Mārtiņš Ābols, Liepājas pilsētas Domes Attīstības pārvaldes vadītājs
  • Marta Rībele, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja vietnieka v.i. un preses sekretāre
  • Brigita Dreiže, eksperte NVO un sabiedrības integrācijas lietās
  • Ilze Cēbere, Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes projektu vadītāja
  • Dzintars Tomsons, Liepājas Universitātes rektora vietnieks attīstības jautājumos
  • Inga Šablo, Jauniešu mājas projektu vadītāja
  • Liene Štāle, Liepājas Universitātes studente

 
Uz publisko diskusiju ir aicināts ikviens interesents, lai ar klātesošajiem dalītos savās atziņās un nākotnes redzējumā.
 
Diskusiju atbalsta Latvijas Ārlietu ministrija, EP Informācijas birojs un EK pārstāvniecība Latvijā. Projektu finansē no Eiropas Komisijas un Latvijas valdības noslēgtās Vadības partnerības līdzekļiem. Tās mērķis ir sabiedrības informēšana par Eiropas Savienību.
 
 
Papildu informācija:
 
Lauma Vaņkova, projektu vadītāja
Tālr.: 67282472; 29959328
E-pasts: lauma.vankova@lead.lv