2014. gada 29. aprīlī plkst.16.00 Rīgas Centrālā bibliotēka (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 7.stāvā) aicina uz cikla “Gandrīz ideāla grāmata” lasīšanas pēcpusdienu. Pasākuma tēma – Salmana Rušdi “Zeme zem viņas kājām”.

 

Cikla idejas autore un vadītāja, RCB galvenā bibliotekāre Renāte Krūma stāsta: “Ciklam esam izvēlējušies vairākus pazīstamus autorus un viņu darbus. Pasākuma gaitā iecerēts iepazīstināt klausītājus ar autora dzīves un daiļrades pamatlīnijām, lasīt viņu darbu fragmentus, kā arī diskutēt par to, kas ir ideālas grāmatas kritēriji un cik lielā mērā tiem atbilst, piemēram, romāns “Uz kraujas rudzu laukā”. Ar šo ciklu mēs iesaistāmies Lielajā lasīšanā, kas līdz ar Gaismas pils atklāšanu aizsākusies Latvijā”.

 

Cikla pasākumi notiek reizi mēnesī, katra mēneša pēdējā nedēļā. Februārī un martā lasījām Džeroma Deivida Selindžera “Uz kraujas rudzu laukā” un Umberto Eko “Rozes vārdu”. Maijā – Džona Apdaika “Īstvikas raganas”, jūnijā Frensisa Skota Ficdžeralda “Lielais Getsbijs”, jūlijā Džordža Orvela “Dzīvnieku ferma”, bet septembrī – Kurta Vonnegūta “Lopkautuve Nr.5”.

 

Gaidām ideālu grāmatu cienītājus!

 

Kontaktinformācija: 67037124