2017. gada 23. augustā plkst. 19.00 Kaņepes Kultūras centrā (Skolas ielā 15, Rīgā) notiks jau devītais “Dzīvās bibliotēkas” pasākums. Šoreiz būs iespēja uzzināt vairāk par to, kā cilvēki ar citādu izcelsmi un/vai ādas krāsu jūtas Latvijā, un vai viņi uzskata, ka diskriminācija Latvijā ir problēma. Daži no viņiem te ir dzimuši, auguši vai dzīvojuši jau ļoti ilgi, tāpēc runāsim arī par to, kā ir mainījusies sabiedrība un tās attieksme. Bieži dzirdēts, ka tumšādaini cilvēki Latvijā gluži vienkārši esot “eksotika”, tāpēc viņiem tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Taču viss nav tik vienkārši un katra pieredze ir atšķirīga. Uzklausot stāstus, sapratīsim, ko mums pašiem nozīmē diskriminācija, vai esam bijuši tai liecinieki vai to piedzīvojuši, un kā mēs varam mainīt savu izturēšanos vai aicināt uz citādu rīcību savus līdzcilvēkus.

 

Pasākums notiks “Dzīvā bibliotēka” formātā, kur drukāto grāmatu lasīšanas vietā būs iespēja- uzklausīt “tematiskās grāmatas” – cilvēkus un viņu pieredzes. Šoreiz kopā ar patvēruma meklētājiem un bēgļiem esam aicinājuši dalīties stāstos arī latviešus ar atšķirīgu etnisko izcelsmi vai cilvēkus, kas sen jau iedzīvojušies Latvijā, lai veidotu pilnīgāku ainu un aptvertu visdažādākās pieredzes.

 

Stāstu beigās varēs uzdot arī jautājumus. Pēc dzīvās bibliotēkas sarunas par iespaidiem noslēguma aplī.

 

Ieeja bez maksas AR IEPRIEKŠĒJU PIETEIKŠANOS līdz 22.08.2017. šeit- http://ej.uz/dzbaugusts Vietu skaits ierobežots!

 

PASĀKUMA VALODAS: angļu, latviešu

 

Tulkojums uz latviešu valodu ir pieejams.

 

Par intervijām, video vai audio ierakstiem, pasākuma dokumentēšanu utt., lūgums iepriekš sazināties gribupalidzetbegliem@gmail.com. Pasākuma laikā tiks veikts foto un video ieraksts.

 

ORGANIZĒ: Kustība “Gribu palīdzēt bēgļiem”

ATBALSTA: Kaņepes Kultūras centrs

 

Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas domes Izglītības, kultūras  un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros

 

Papildu informācija: gribupalidzetbegliem@gmail.com