Radošās darbnīcas laikā būs iespēja iejusties detektīva ādā, izzinot mākslas darba tapšanas procesu, noskaidrot, kas ir reprodukcija, un arī pašiem to radīt.

Jaņa Rozentāla, Kārļa Padega un Niklāva Strunkes daiļradi ir izpētījusi ne tikai Luīze Pastore, bet arī prātīgais puika Teo un rudmatainā meitene ar spridzīgo raksturu Poga. Un, protams, māksliniece Elīna Brasliņa. Viņu radītās “Mākslas detektīvu” sērijas trīs grāmatas veic nozīmīgo lasīšanas veicināšanas misiju, kas realitātē nozīmē, ka bērni un jaunieši ar aizrautību savā brīvajā laikā lasa. To apliecina arī bērnu žūrijas rezultāti.

 

Luīze Pastore saka: “Esmu pētījusi, ko par šiem latviešu klasiķiem ir rakstījuši mākslas zinātnieki un viņu laikabiedri, kuri pērušies vienā pīļu dīķī un mēģinājuši slāni pa slānim atsegt to, kas viņi ir bijuši patiesībā.” Luīzi Pastori savulaik ir aizrāvuši bērnu detektīvi ar noziegumu atklāšanu un pakaļdzīšanos, viņa vienmēr pārdzīvojuisi, ka ar pašu nav noticis nekas tamlīdzīgs. “Visi mani darbi ir balstīti realitātē, es neko daudz nepiedomāju klāt,” teic Luīze Pastore, kura ikdienā nodarbojas ar Kalnciema kvartāla tirdziņu organizēšanu.

 

Pieteikumus dalībai radošajā darbnīcā lūdzam sūtīt uz e-pastu pasakumi@dailesteatris.lv (lūgums norādīt bērna vārdu, uzvārdu un vecumu).

Aicināti bērni vecumā no 7 līdz 11 gadiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas, vietu skaits ierobežots. Galvenais nosacījums bērnam jāprot lasīt.