Šogad Bibliotēku nedēļas laikā esam sarūpējuši gan ko lasīt, redzēt un dzirdēt, gan mācīties maziem un  lieliem – visai ģimenei!  2. aprīlī –  Starptautiskajā bērnu grāmatu dienā,  kas ir arī dāņu rakstnieka Hansa Kristiana Andersena dzimšanas diena, Bērnu literatūras nodaļā atklāsim jaunieguvumu izstādi „Iepazīsties! Jaunākās grāmatas mūsu bibliotēkā!”

No 7.  – 23. aprīlim  Bērnu literatūras nodaļa savus apmeklētājus aicinās iesaistīties lasītveicināšanas akcijā „Izveido savu „Grāmatu Top 5!””, kas norisināsies jau 6. reizi. Akcijas mērķis – izzināt tieši mūsu bibliotēkas apmeklētāju lasīšanas gaumi, lai veidotu vēl kvalitatīvāku un lasītāju pieprasījumam atbilstošāku bērnu literatūras krājumu.

No 11. aicināsim  Siguldas pirmskolu audzēkņus uz bibliotekārajām stundām iepazīsties ar bibliotēkas sniegtajām iespējām. Šī gada tēma saistīta ar jaunizveidotā izstāžu cikla „Iepazīsimies ar latviešu bērnu grāmatu ilustrāciju meistariem” aktualitātēm, lai mazie bibliotēkas apmeklētāji izprastu, ka grāmatu plauktos atrodamās bagātības ir daudzu cilvēku (rakstnieku, mākslinieku, tulkotāju u.c.) kopdarbs.

16. aprīlī no plkst. 11.00 rīkosim akciju “Atved savu bērnu uz bibliotēku!” – iepazīstināsim mazos bērnus ar grāmatu pasauli bibliotēkā, lasīsim un klausīsimies, rotaļāsimies un zīmēsim, būs arī pārsteigumi – kā jau svētkos. Uz šo akciju īpaši aicinām pirmsskolas vecuma bērnus kopā ar vecākiem, īpaši tos, kuri neapmeklē pirmsskolas iestādi.

Visas dienas garumā – atvērto durvju diena, orientēšanās spēle bibliotēkā, mīklu minēšana, galda spēļu spēlēšana ģimenēm, radošās aktivitātes.

 

18. aprīlī plkst. 15.10 sarunu ciklā “Arī viņi lasa!” aicinām uz interesantu tikšanos ar siguldieti, zīmola “Drawies” radītāju Ievu Pastari. Tikšanās reizē Ieva iepazīstinās ar sevi, savu profesiju, un kopā ar pasākuma apmeklētājiem lasīs savas iecienītās bērnu grāmatas fragmentu. Cikla mērķis – lasītveicināšana, saruna par profesiju, ieraudzīt viesu cilvēcību un radošās aktivitātes.

21. aprīlī plkst. 17.00 logopēdes un sociālās pedagoģes Irēnas HadaņonokasTjarves lekcija “Kā raisās valodiņa”. Padomi vecākiem un pedagogiem par bērnu valodas attīstības īpatnībām.

 

Bibliotēku nedēļu noslēgsim 23. aprīlī – Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienā, kad godināsim čaklākos lasītājus, būs pārsteigumi arī pirmajiem apmeklētājiem – sarkana roze un grāmata. 1996. gadā UNESCO  23. aprīli  pasludināja par Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Tā ir Svētā Jura diena. Saskaņā ar kataloniešu leģendu Svētais Juris, cīnīdamies ar tumsonības un māņticības pūķi, izglāba princesi. Vietā, kur ievainotā pūķa asinis skārušas zemi, uzplaukusi sārta roze. Tāpēc arī radusies tradīcija Svētā Jura dienā dāvināt rozes un grāmatas. Saistībā ar šo skaisto leģendu un Pasaules grāmatu un autortiesību dienu Latvijas bibliotēkās radās tradīcija organizēt Bibliotēku nedēļu.

 

Uz tikšanos bibliotēkā!