Tagad šis izdevums ir pieejams arī Talsu Galvenajā bibliotēkā, kā arī būs pieejams un atrodams Talsu, Rojas, Dundagas un Mērsraga novadu publiskajās un skolu bibliotēkās, kā arī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, LU Akadēmiskajā bibliotēkā, Latvijas centrālajās novadu bibliotēkās


Dundadznieks Vilnis Mitlers (1930 – 2012) mūža nogalē dāvināja Kubalu skolai – muzejam savu turpat 20 gados apkopoto izloksnes vārdu, atmiņu stāstu un izteicienu krājumu. Ievērojot autora novēlējumu, šajā izdevumā lasītājam piedāvā iepazīt 20. gadsimta dundzinieku sarunvalodu.


Izdevumā iekļautā skaidrojošā vārdnīca ietver ap 3700 vārdu un izteikumu ar valodas paraugiem, tekstu krājums – 51 nostāstu un autora piedzīvoto notikumu pierakstu, izteicienu apkopojums – ap 430 sakāmvārdu un parunu. V.Mitlera veikums ir izcils dzimtā novada patriota pašapziņas un valodas vērtības izpratnes paraugs. Autora darbs, raksturojot viņa dzīves laika Dundagas apvidus «kalna ļaužu» sarunvalodu, būs vērtīgs ieguvums katram novadniekam, valodas un kultūrvēstures pētniekam.
Elektroniskā formātā grāmata ir brīvi pieejama muzeja mājas lapāhttp://goo.gl/Ju47Ce