Jūlija vidū Ludzas, Ciblas, Kārsava un Zilupes  novadu bibliotekāriem bija iespēja iepazīties ar Liepājās centralizētās bibliotēku sistēmas darbu. Nesen uzceltā Grobiņas bibliotēka ir pievilcīga ar to, ka tā atrodas starp sākumskolu un vidusskolu;  skolēniem pat stundu starpbrīžos ir iespēja apmeklēt bibliotēku. Tās telpas iekārtotas kā ģimenes bibliotēka,  ir pārdomātas un  ērtas apmeklētājiem, kurās var iebraukt  māmiņas ar bērnu ratiņem un cilvēki ratiņkrēslos.

 

Liepājas centrālajā zinātniskajā bibliotēku sistēmā visinteresantākā bija filiāle “Libris”. Tā ir jauna, moderna,  renovēta ēka, kura atrodas  tieši starp daudzstāvu dzīvojamām mājām.

 

Diskutējot  ar Grobiņas un Liepājas bibliotēku kolēģēm par darba aktualitātēm, tika meklēti risinājumi kopīgajām problēmām, kā arī pārrunāti katras bibliotēkas veiksmes stāsti. Pieredzes apmaiņas brauciens bija interesants un  iegūtās idejas varēs realizēt  savās bibliotēkās.

Brauciena gaitā  apmeklējām arī vairākus ar Latvijas vēsturi sasitītus objektus, par kuriem ļoti interesanti un aizraujoši stāstīja mūsu novadniece Aija.