“Mani gleznojumi patiesībā ir atzīšanās mīlestībā Latvijai, tās skaistajai dabai – mūsu pelēkajām debesīm, Sēlijas pakalniem, Daugavai, miglas pielietām pļavām, jūrai un Latgales ezeriem,” savus darbus raksturo izstādes autore Ligita Caune.

 

Māksliniece dzimusi 1950. gada 30. maijā Viesītē. Absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas interjera dizaina nodaļu, veidojusi daudzus sabiedrisko ēku un privātos interjerus, strādā lietišķajā grafikā (logo, firmas stils, reklāma), grāmatu grafikā, kā arī veido vitrāžu metus.

 

L.Caune pārsvarā glezno dabā – izbraukumos un plenēros. Regulāri piedalās Liepājas plenēros, Nidā – Lietuvā, Vestienā un Sēlijas plenērā, kuru organizē kopš 1999.gada. Lai arī māksliniece daudz ceļo, ņemot līdzi zīmēšanas un gleznošanas piederumus, un vienmēr ilgojas redzēt ko jaunu, viņa atzīst: “Tomēr mana zeme ir Latvija – man viņa ir visskaistākā tik un tā!”.

 

Ekspozīciju aicināts apskatīt ikviens interesents līdz pat 2. februārim Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā, Akadēmijas ielā 26.

 

Papildu informācija:

Dzintra Punga
Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas
direktores vietniece
Tālr.: 63007745