Kopš 2003. gada Rakstnieku Savienības paspārnē sākumā ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda, vēlāk ar Latvijas Kultūras ministrijas atbalstu darbojas kultūrizglītības programma “Literārā Akadēmija”. Tās būtība apmēram sekojoša. Cilvēki, kuri grib nodarboties ar literatūru profesionāli un tāpēc vēlas izkopt savu rakstniecības mākslu, apmeklē gan praktisko meistardarbnīcu, kurā jaunajiem autoriem ir iespēja strādāt kāda jau par vērā ņemamu atzīta rakstnieka vadībā, gan klausīties teorētiskās lekcijas par dažādām tēmām.

Kandidāts – tie ir desmit autori, kuri 2013. gadā pilnveidojuši savu rakstītprasmi “Literārās Akadēmijas” Prozas meistardarbnīcā Gunta Bereļa vadībā. E-grāmatā apkopotie stāsti tapuši kā meistardarbi Prozas meistardarbnīcas noslēgumā. Ne visi krājumā ietvertie autori ir iesācēji – dažs iepriekš publicējies periodikā, citam jau iznākusi grāmata, vēl cits dzejā ar grāmatu debitē vienlaikus ar Kandidātu, bet visus viņus vieno fakts, ka pagaidām viņi paši sevi uzskata par kandidātiem uz literatūru.

E-grāmata tapusi ar “Latvijas Mobilā Telefona” atbalstu un tā bez maksas ir lejupielādējama interneta grāmatnīcā Las.am. Kā visas vietnē Las.am atrodamās e-grāmatas, arī šī ir lasāma uz jebkura viedtālruņa, planšetdatora, personālā vai portatīvā datora, kā arī uz speciālajām e-grāmatu ierīcēm.

Vairāk:
https://las.am/lv/e-content/kandidats