2014. gada 23. maijā plkst.12:30 Cēsu Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā (Cēsīs, Raunas ielā 2) tiks atklāta izstāde “Cēsīs vienmēr būsi gaidīts!”. Izstādē varēs apskatīt vairāk nekā 300 Cēsu novada bērnu zīmētās kartiņas, ko Vispasaules Cēsnieku dienās saņems šo dienu viesi.

Cēsu novada bērni tika mudināti iesaistīties Vispasaules Cēsnieku dienu norisē, radot apveikuma kartiņas šo dienu viesiem – cēsniekiem no dažādām Latvijas un pasaules vietām, kā arī Cēsu draugiem. Apsveikuma kartiņu devīze – “Cēsīs vienmēr būsi gaidīts!” Kartiņās bērni attainojuši skaistākās Cēsu vietas, piemēram, vidusslaiku pili, baznīcu, parkus. Kartiņas zīmējuši dažāda vecuma bērni, no kuriem jaunākie – bērnudārza audzēkņi.

Akciju organizē Vispasaules Cēsnieku dienu komanda. Atbalsta: uzņēmumi “Vinnis”, “Livonia”, “Vinetas un Allas Kārumlāde”, “Cēsu alus”, “Laureta Candles”, kā arī Cēsu Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa un Cēsu novada dome.

Vispasaules Cēsnieku dienas notiks no 21. līdz 27. jūlijam. Šī būs iespēja satikties cēsniekiem un Cēsu draugiem no visas pasaules, turklāt kopīgās sarunās rast idejas kā uzturēt draudzības saikni un sadarboties. Šajā nedēļas nogalē Cēsīs svinēs arī pilsētas svētkus. Būs interesanta, aizraujoša un lieliska nedēļa!

Papildu informācija:
Māra Majore-Linē
Tālr.: 29431863
maramajore@inbox.lv
cesiniekudiena@inbox.lv