Lēmumu piedalīties Baltijas Grāmatu svētkos Latgales studenti pieņēmuši pēc veiksmīgas dalības Rīgas Grāmatu svētkos 2010.gada novembrī, kad interesi par latgaliešu grāmatām izrādīja ļoti daudz lasītāju un sabiedrībā arī pēc tam bija jūtams pieprasījums. Baltijas grāmatu svētkos biedrība piedāvās vēl plašāku grāmatu klāstu, kas sagādāts, sadarbojoties ar vairākiem Latvijas apgādiem.

“Dalība izstādē būs mēģinājums vienkopus piedāvāt dažādu Latvijas izdevēju grāmatas, kas izdotas latgaliski vai arī runā par Latgali, tās kultūras dažādību un cilvēkiem. Sadarbībā ar dažādiem izdevējiem centīsimies darīt pieejamus šos izdevumus, tā dodot iespēju lasītājiem vienuviet iepazīties ar “citu latviešu literatūru” un paplašināt savu redzesloku par Latgali,” stāsta biedrības “Latgolys Studentu centrs” valdes priekšsēdētāja Ilze Sperga.

Latgales studentu centra misija ir saglabāt, popularizēt un attīstīt latgaliskās kultūras vērtības, nodrošinot to dzīvotspēju, pielāgot šīs vērtības laikmetam, izcelt latgalisko latviskajā, parādīt to kā vienotu, neatņemamu latviskā sastāvdaļu un veidot jauniešu vidū izpratni par latgaliskajām vērtībām kā īpašām, atšķirīgām, unikālām un lepošanās vērtām, vienlaikus norobežojoties no politisku jautājumu risināšanas.

Biedrības “Latgolys Studentu centrs” latgaliešu grāmatu galds Baltijas Grāmatu svētkos tiks piedāvāts pirmo reizi.

19.martā Rīgā būs iespēja satikt arī latgaliešu autorus – notiks grāmatas “Es soku.Tu soki. Puorsokys par krīzi” prezentācija un cikla “Cyti godalaiki” literāri muzykālais pasākums “Agrais pavasars”.

“Baltijas Grāmatu svētkus” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi un Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju.

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā vienlaikus notiks starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2011”.