RCB Bolderājas filiālbibliotēkas dārzā no plkst.13.00 līdz 14.30 un filiālbibliotēkas „Vidzeme” pagalmā no plkst.13.00 dzirdēsim folkloras kopu priekšnesumus.

 

RCB Bolderājas filiālbibliotēkā muzicēs folkloras kopa “Rūtoj”, Pūres folkloras kopa “Pūrlāde”, Briežuciema jauniešu folkloras kopa “Soldanī”, Rīgas folkloras kopas “Zvīgzna” un “Krulla”, Dobeles folkloras kopa “Puduris”, bet RCB filiālbibliotēkā “Vidzeme” varēs skatīties Izvaltas folkloras kopas “Izvoltīši”, Ūdrīšu folkloras kopas “Rudzutaka” un Aulejas etnogrāfiskā ansambļa “Aulejas sievas” priekšnesumus.

 

Bibliotēka ir lieliska vieta šādiem sarīkojumiem, jo, kā saka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Dzidra Šmita, “folklora ir aizsniedzamas distances māksla, un publiskā bibliotēka ir pieejama ikvienam”.

 

Festivāla laikā bibliotēku telpās būs aplūkojamas arī “Balticai 2012” veltītas bibliotēku darbinieku sagatavotas literatūras izstādes.

 

RCB Bolderājas filiālbibliotēka aicina iepazīties ar izstādi “Dziedot dzimu, dziedot augu”.

 

RCB filiālbibliotēkā “Vidzeme” apskatāma festivāla “Baltica” vēsturei un baltu folklorai veltītā literatūras izstāde „Saules un Balticas ceļš” un sadarbībā ar Latvijas Dievturu sadraudzi veidotā ekspozīcija „Latviešu folkloras mantojums”, kurā redzami arī Latvijas Dievturu sadraudzes fonda grāmatas un žurnāli, kā arī citas izstādes.

Festivāla laikā bērnu radošajā darbnīcā tiks zīmētas un krāsotas latvju zīmes un raksti.

Bez tam RCB filiālbibliotēkas “Vidzeme” Balkona zālē būs skatāma TLM studiju “Rīdze”, “Cilnis”, “Vasa”, “Plastika” dalībnieku radošo darbu izstāde „Rakstu rakstos”, kurā eksponēti latviešu tautas tērpu elementi – vaiņagi, jostas, saktas, kā arī audumi un pinumi. Izstādi papildina literatūras izstāde “Latviešu tautas lietišķā māksla”.

Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica  2012” Latvijā notiek no 5. līdz 10. jūlijam. Tajā piedalās ap 150 Latvijas etnogrāfisko ansambļu un folkloras kopu, kā arī tautas muzikanti, lietišķās mākslas meistari, amatnieki un stāstnieki.

“Baltica” ir plašākie, sabiedrībā populārākie un pasaulē pazīstamākie Baltijas valstu tradicionālās kultūras svētki. Pagājušā gada “Baltica” notika Lietuvā. Šogad festivāls svinēs 25. jubileju, un tā tēma ir Ceļš.

Festivālu “Baltica 2012” rīko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs, Latvijas Folkloras biedrība un Latvijas pašvaldības. Plašāka informācija par tā norisi pieejama festivāla mājaslapā.