Iepriekšējā tikšanās reizē ciemiņš kavējās atmiņās dzimtajā Tukumā, stāstīja par bēgļu gaitām Vācijā, kurp viņš bija devies kopā ar mammu un brāli Leonīdu, par atgriešanos Latvijā 1945. gadā, par dzīves posmu medicīnā un, protams, laiku politikā un diplomāta darbā.

Šajā tikšanās reizē G.Andrejevs dalījās savās atmiņās par politisko situāciju Latvijā 1990 gados, kā viņš tika ievēlēts Augstākajā padomē no LTF Bauskas nodaļas saraksta, kad vēlētāju galvenais jautājums bija – “vai mēs jums varam uzticēties, ka jūs balsosiet par Latvijas neatkarību?” G.Andrejevs detalizēti pastāstīja, kā noritēja 4.maija balsojums par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, kā ārpusē sapulcējušies ļaudis skaitīja balsis un gavilēja par balsojuma rezultātu.

No G.Andrejeva stāstījuma uzzinājām par Ārlietu ministra ikdienas darbu, biežajiem braucieniem, lidojumiem, stresiem, kas ietekmējis viņa veselību. Viņš atskatījās arī uz savu vēstnieka darbu Kanādā un vēlāk Eiropas Padomē, deputāta darbu Eiroparlamentā.

Viņa stāstījums ļāva ielūkoties politiskās situācijas iekšpusē, bija interesanti dzirdēt, kā tā veidojās un kā tā ir ietekmējusi mūsdienas.

Paldies visiem apmeklētājiem par izrādīto interesi!

Foto no pasākuma šeit.