Pasākuma laikā notika literātu jauniznākušās mīklu grāmatas “Pieneņpūkas” atvēršanas svētki, kas priecēja klātesošos tāpat kā pirmie pavasara vēstneši dabai mostoties. Grāmatā ir apkopotas mīklas jaunākā skolas vecuma bērniem latviešu un krievu valodā. Katra grāmata ir kā mīkla, bet, ja tajā ir mīklas, tad tā jau ir mīklu mīkla.

 

Tieši atslēgvārds mīkla dominēja visa pasākuma gaitā. Tikšanās laikā pasākuma dalībnieki uzzināja, kas ir maza, mīļa māsiņa, kuru dienu un nakti var bučot, kuru čūsku var locīt un staipīt, taču tā pirkstos neiekož. Mīklu minēšana ļauj saskatīt neikdienišķo ierastajā, attīstot domas asumu un iztēli. Grāmatas “Pieneņpūkas” prezentācijas ietvaros notika arī mīklu minēšanas maratons. Tajā piedalījās Latgales Centrālās bibliotēkas filiāļu mīklu minēšanas entuziasti no Ceriņu, Gaismas, Jaunbūves, Pārdaugavas, Piekrastes bibliotēkas un Bērnu bibliotēkas “Zīlīte”, kopā veidojot sešas komandas.

 

Bērni kopā ar bibliotekārēm bija sagatavojuši savas mīklas, kuras tika uzdotas pārējām komandām. Tās uzdeva arī grāmatas autori, savukārt mīklu maratona kārtībai līdzi sekoja žūrija – bērnu dzejoļu autore Stepanīda Milaševiča un māksliniece Marija Safronova.

 

Sirsnīgs paldies visiem grāmatmīļiem, bibliotēkas draugiem, atbalstītājiem un kolēģiem par sadarbību!

Mīklu grāmata “Pieneņpūkas” ir pieejama visās Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs.