2014. gada 27. martā plkst. 17.30 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā (Rīgā, Rūpniecības ielā 10) Austrijas bibliotēkas pasākumu ietvaros notiks pazīstamā austriešu rakstnieka Alfrēda Komareka (Alfred Komarek) autorlasījums. Pasākums notiks vācu valodā.

 

Pasākuma dalībniekus ar uzrunām sveiks Latvijas Universitātes Akadēmiskās bibliotēkas direktore Dr. Venta Kocere un Austrijas Republikas konsuls Latvijā Roberts Eberveins (Robert Eberwein).

 

Alfrēds Komareks dzimis 1945. gadā Štīrijā. Viņš ir vairāku romānu, stāstu, eseju, novadpētniecības grāmatu, kā arī bērnu grāmatu autors.

 

Studējot jurisprudenci, Alfrēds Komareks iesāka savas literārās gaitas, rakstīja feļetonus, reportāžas un scenārijus dažādām avīzēm, vēlāk arī tekstus Austrijas un Bavārijas radio un televīzijas programmām. Radio programma Melodie exklusiv (Melodija ekskluzīvi), kuru A. Komareks vadīja četrus gadus, kļuva leģendāra. Populāras kļuva arī rakstnieka radio un televīzijas programmas par Austrijas novadiem un ainavu.

 

Pirmais Alfrēda Komareka romāns par žandarmērijas inspektoru Simonu Poltu “Polt muss weinen” (Polts raud) 1998. gadā tika apbalvots ar Vācu kriminālliteratūras Glauzera balvu. Četri Simona Polta romāni tika ekranizēti. 2002. gadā Alfrēds Komareks un Juliāns Pelslers (Julian Pölsler) saņēma “Romy” balvu par labāko scenāriju.

 

Rakstnieks ir ļoti slavens ne tikai ar saviem Polta kriminālromāniem “Polt muss weinen” (Polts raud) , “Himmel, Polt und Hölle” (Debesis, Polts un elle) u.c., bet arī ar savu romānu tetraloģiju “Die Villen der Frau Hürsch” (Hiršas kundzes villas), “Die Schattenuhr” (Ēnu pulkstenis), “Narrenwinter” (Āksta ziema) un “Doppelblick” (Dubultskatiens).

 

Alfrēds Komareks dzīvo Vīnē, Štīrijā un Austrijā , viņš ir daudzu literāro balvu laureāts.

 

Austriešu grāmatizdevēji raksta: “Alfrēda Komareka pievilcības spēks slēpjas mīlestības pilnos varoņu raksturu skicējumos un vīnu reģionu lauku vides aprakstos. Noteikti vērts lasīt.”

 

Pasākumu organizē Austrijas Republikas vēstniecība Latvijā, Austrijas bibliotēka RĪGA un Latvijas Universitātes Akadēmiskā bibliotēka.