“Grammys on the Hill” balva tika piešķirta svinīgā ceremonijā, kuru apmeklēja producents Klaivs Deiviss, dziedātāja Jolanda Adamsa un citas slavenības.

 

Kongresa bibliotekārs Džeimss Bilingtons pauda prieku par to, ka bibliotēkas darbs ir novērtēts, taču viņš nekad neesot cerējis par to saņemt “Grammy” balvu. “Es nevaru noturēt meldiņu, tāpēc mana “Grammy” balva pārsteigs visus, kuri pavirzās tālāk no manis, kad sāku dziedāt,” viņš sacīja.

 

Bilingtons arī norādīja, ka kultūras mantojuma saglabāšana esot atstāta novārtā. “Mēs esam pieraduši aizmest visu prom,” norādīja Kongresa bibliotēkas vadītājs. “Mūsu, amerikāņu, brīvība, bagātība un dažādās kultūras ļauj izgudrot apbrīnojamas lietas, taču mēs domājam, ka tās būs mūžīgas.”

 

“Grammys on the Hill” balvu uzdevums ir satuvināt mūzikas industriju ar valsts pārvaldi.

 

Līdz šim kongresa bibliotēkā saglabāti 375 audioieraksti, kuriem ir vēsturiska, mākslinieciska vai kulturāla nozīme.

 

Kā jau ziņots, šogad Kongresa bibliotēkas Nacionālajam mūzikas reģistram pievienots rokgrupas “Pink Floyd” slavenais albums “The Dark Side of the Moon”, dueta “Simon&Garfunkel” albums “Sounds of Silence” un citi.

 

Pasākumā ar Izpildītāju koalīcijas labdarības balvu tika apbalvota arī dziedātāja Dženifera Hadsone. “Visprestižākā balva ir apliecinājums, ka centies padarīt pasauli labāku,” viņa teica.