Šo 25 gadu laikā tautas tērpu centrs ir uzkrājis lielu pieredzi latviešu tautas tērpu darināšanā, ir paveicis apjomīgu darbu tautas tērpa izpētē un popularizēšanā, kā arī Latvijas tēla veidošanā ārpus valsts robežām.

 

Tradicionālais latviešu tautas tērps ir tautas tērpu centra “Senā klēts” pamatvērtība un iedvesma. Daudzu gadu garumā, apzinot kultūrvēsturisko mantojumu, pētot tautas tērpus un atdarinot tos, “Senā klēts” ir izveidojusi vairāk nekā 70 latviešu tautas tērpu kolekciju.

 

“Senā klēts” jubilejā aicina saglabāt tradīcijas un godos tērpties savos tautas tērpos. Gājiena dalībnieki būs tērpušies mantotos, pašu sarūpētos vai “Senajā klētī” darinātos tautas tērpos, lai parādītu latviešu tautas tērpu daudzveidību un krāšņumu.

 

Tautas tērpu centra “Senā klēts” jubilejas svinības 26.augustā sāksies plkst.11 ar tautas tērpu gājienu pāri Daugavai uz LNB pa Akmens tiltu. Pie “Gaismas pils” dalībniekus sagaidīs goda vārti un “Senās klēts” dibinātāja Maruta Grasmane. Stundu vēlāk uz bibliotēkas Ziedoņa zāles skatuves notiks tautas tērpu parāde, bet plkst.12.30 notiks goda viesu uzrunas – eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas video sveiciens, kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK), Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes (V) un arhitekta Jāņa Dripes uzrunas.

 

Pasākuma laikā notiks arī mūsdienu tērpu kolekcijas demonstrējums, tiks aplūkoti “Senās klēts” aktuālie darbības virzieni, kā arī varēs iepazīties ar tautas tērpu individuālajiem stāstiem.