Ceturtdien, 29. oktobrī, plkst.16.30 Pārventas bibliotēka aicina uz tikšanos ar igauņu rakstnieku, vēsturisko detektīvu autoru Indreku Harglu un tulkotāju Maimu Grīnbergu.

 

Kriminālromānu žanrs šobrīd ir viens no populārākajiem. Gan latviešu, gan ārzemju rakstnieki ļauj lasītājiem baudīt izsmalcinātu noziedzīgo prātu inspirētus noziegumus un kopā ar atjautīgiem izmeklētājiem atmaskot un atbruņot noziedzniekus. Skarbajiem skandināvu kriminālromānu autoriem nu piepulcējušies arī mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi.

 

Zvaigzne ABC  izdevusi  igauņu rakstnieka  Indreka Harglas aizraujošos vēsturiskos detektīvus, kuru darbība risinās viduslaiku Tallinā. Indreks Hargla ir radījis aptiekāru Melhioru, zinātkāru, urķīgu, attapīgu zāļu tirgotāju, kurš īpaši svarīgos brīžos nāk talkā pilsētas algotajam tiesas fogtam Vencelam Dornam.  

 

Meistarīgi aprakstītās laikmeta ainas, kolorītie personāži un grodi savērptie sižeta pavedieni smalkās stīdziņās satek, veidodami neatkārtojami valdzinošu viduslaiku pilsētas atmosfēru. Vēstures lappuses atdzīvojas un drūmie noziegumi iekrāso pagātni daudz košāku, nekā tas izdevies vēstures grāmatām – tā romānu raksturo  izdevēji.

 

Latviešu valodā šobrīd lasāmi jau divi igauņu rakstnieka romāni – “Aptiekārs Melhiors un Olevistes baznīcas noslēpums” un “Aptiekārs Melhiors un Akas ielas rēgs”, kurus no igauņu valodas tulkojusi Maima Grīnberga.

 

Ieeja pasākumā bez maksas. Aicināti visi interesenti.