Aklais randiņš, taču šoreiz bez sarkanām rozēm. Vācijas Grāmatu balvai nominētie autori dodas pavisam īpašā lasījumu ceļojumā. Katrs no lasījumiem ir aklais randiņš, jo to, kurš no autoriem uzstāsies, publika uzzina tikai līdz ar pasākuma sākumu.

Atklāsim tikai tik daudz, ka aklajā randiņā ar Rīgas publiku runa būs par sabrukušām eksistencēm, porno uzņemšanu, parādiem un sapņiem, par mīlestību nelabvēlīgos apstākļos un jautājumu, cik vērti var būt trīstūkstoš eiro. Un, protams, mēs garantējam, ka runa ir par vienu no autorēm vai autoriem, kura aktuālais romāns ir spējis pārliecināt Vācijas Grāmatu balvas žūriju un ticis pie vienas no kārotajām 20 garā nomināciju saraksta vietām. Nominantu vidū ir topoši jaunie rakstnieki, pieredzējuši vācu literātu ģildes pārstāvji un jau godalgoti rakstnieki.

Pēc tam, kad noslēpums būs atklāts, būs iespēja sarunai ar autoru. Vakara noslēgumā visi laipni aicināti turpināt sarunas pie vīna glāzes.

Žūrijas pārstāve kritiķe Vībke Porombka par nomināciju izvēli: “Mēs sastapāmies ar visdažādākajām pasaulēm un pasaules modeļiem un arvien no jauna varējām citādi un pārsteidzoši piedzīvot, kā ar valodu pasaules tiek ne tikai vienkārši attēlotas, bet gan vispirms radītas; bojātas un bezprātīgas iekšējās pasaules tāpat kā produktīvi kaitinošas, šķietami tālas ārpasaules, kas dažreiz par tagadni pastāsta vairāk nekā acu priekšā esošais saprotamais. Savukārt ja mēs šādā ceļā šiem tik atšķirīgajiem romāniem, kādus esam izvēlējuši garajam nominantu sarakstam, varētu palīdzēt spert pāris soļus tālāk pasaulē – tas mūs patiesi iepriecinātu.”

Kopš konkursa sākuma septiņi žūrijas locekļi ir izvērtējuši 176 grāmatas, kas iznākušas vai vēl iznāks no 2013. gada oktobra līdz 2014. gada 10. septembrim. Vienu no šīm grāmatām kopā ar autori/autoru Jūs varēsiet piedzīvot aklajā randiņā Gētes institūtā!

 

Pasākums notiks vācu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā.

 

Vācijas Grāmatu balvas nominācijas