2013. gada 9. maijā  plkst. 17.00, Eiropas dienas programmas ietvaros, Ventspils Galvenajā bibliotēkā (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) atklās mākslinieka Aivara Vilipsōna  personālizstādi “Why ne?!”, kurā ietilpst “deviņi krāsaini bilžuki” un bronzas skulptūra.

 

Grafiķa un tēlnieka cienītāji šajā izstādē redzēs mākslinieka cita veida izpausmes mākslā. Līdzās mākslinieka jaunākajai bronzas skulptūrai “Galwenais naf pupi, bet sirdcniņa”, izstādes pamatekspozīcija sastāv no gleznām jeb “deviņiem krāsainiem bilžukiem”. 

A.Vilipsōns gleznotāja ampluā spēlējas ar krāsu attiecībām, otas triepienu, faktūru. Gleznu rāmji uztverami kā mākslas darbu turpinājums, papildinājums. Katrai gleznai ir savs stāsts, ko mākslinieks labprāt izstāsta, ja vien viņam to pajautā. Iespaidīgais bronzas darbs sevī apvieno raupjumu ar smalkumu, liekas tas izplēsts no viena gabala un dziļi ievelk elpu.

Mākslinieks atklāj, ka viņa radošo procesu iespaido apkārtnotiekošais. Viņš strādā, kad ir, ko teikt. Ar izstāžu rīkošanu esot līdzīgi kā ar mīlēšanos – “vispirms prasās, tad iekāres objekts, aplidošana un priekšpēle. Tad realizācija un ufff – atklāšana. Tad līdz nākamreizei”.

Vilipsōns izaicina un rotaļājas. Skatītāja izvēle ir – vai nu ļauties šai spēlei vai ieturēt distanci. Kāpēc ne?

 

9. maijā plkst. 17:00 plānota izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieku, kuras laikā viņš, iespējams, lasīs kādus no saviem sunetiem, ja vien “acenes dabūš”, kā viņš pats saka.

Aivara Vilipsōna personālizstāde “Why ne?!” Galvenajā bibliotēkā būs apskatāma no 9. maija līdz 9. jūnijam.

Izstāde skatītājus jau priecējusi Rīgā, galerijā “Istaba”, kā arī Siguldas novada Kultūras centrā.

Ieeja uz pasākumu bez maksas. Aicinām visus interesentus!

Eiropas dienas pasākumus organizē Europe Direct informācijas centrs Ventspils, kura darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisijas Pārstāvniecība Latvijā.