2013. gada 9. maijā plkst. 18.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) uz muzikālu programmu aicina Kārlis Kazāks, Gints Sola un Māris Bīmanis.

 

“Man ir paveicies, ka ceļš ir atvedis mani pie brīnišķīgiem mūziķiem. Es baudu katru mūsu kopā muzicēšanas un būšanas mirkli. Mums ir paveicies, ka ap mums ir klausītāji, kas nemeklē gultnes pa kurām plūst, bet paši spēj mūsu mūziku uzņemt sevī, ļauj mums skanēt un plūst,” stāsta Kazāks.

Par ko ir dziesmas, kas skanēs koncertā, vislabāk spriedīs klausītāji. “Dziesmas bez klausītāja neskan. Tās var ieskanēties, ievibrēties atvērtās sirdīs. Tie ir mūsu kopēji stāsti vai sarunas, sarunas, kas attapušās kā dziesmas,” tā savu darbu raksturo Kārlis Kazāks. “Dziesma uzburas tikai tad, ja klausītājs grib to uzburt. Ja cilvēks negrib dzirdēt un pats būvēt to dziesmu, tad man īsti jēgas spēlēt nav. Man liekas, klausītājiem tā mana mūzika ir vienkārši tāda pasēdēšana ar savām domām. Tā noteikti nav izklaide plaši pieņemtā veidā.”

K. Kazāka soloalbumus – gan 2008. gadā izdoto disku “Uz manām plaukstām”, gan 2010. gada albumu “16 stundas” – viņa uzticamie klausītāji iepazinuši kā mierpilnus stāstus jeb kā savas dziesmas sauc pats autors – iekšējo sarunu pierakstus. Jaunākā, šogad izdotā albuma “Gultnes” tapšanā palīdzējuši Gints Sola, Māris Bīmanis, arī citi mūziķi. Līdz šim Gints skaņu inženiera lomā palīdzējis ieskaņot muzikālo materiālu, bet nu piedalījies arī albuma tapšanā. “Tā ir liela bauda klausīties viņa ģitārspēlē. Kādreiz skatījāmies uz viņu apbrīnā ieplestām mutēm kā uz “Jauna Mēness” mūziķi, tagad varu būt priecīgs, ka viņš pievienojies mums.”

Tiksimies koncertā! Aicināti visi interesenti.

Koncerts notiek Eiropas dienas kultūras programmas ietvaros. Eiropas dienas pasākumus organizē Europe Direct informācijas centrs Ventspils, kura darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisijas Pārstāvniecība Latvijā.