Stāstu krājumu angļu valodā ir tulkojusi Margita Gailītis, rediģējusi Vija Kostofa (Vija Kostoff), bet klajā laidis Kanādas grāmatu apgāds “Guernica Editions”. Grāmatas tulkošanu un izdošanu Kanādā atbalstījis Latvijas Literatūras centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

 

Atklājot pasākumu un sveicot viesus, Latvijas vēstnieks Kanādā Juris Audariņš atzīmēja, ka N.Ikstenas grāmatas izdošana Kanādā ir nozīmīgs notikums Latvijas un Kanādas sadarbībā kultūras jomā, kā arī liels panākums latviešu literatūras izplatīšanā ārpus Latvijas robežām. Vēstnieks pasniedza Otavas latviešu biedrībai ar vēstniecības atbalstu Kanādā nogādātās rakstnieces grāmatas latviešu valodā, kuras ir apgāda “Dienas Grāmata” un Latvijas Literatūras centra dāvinājums Otavas latviešu biedrības bibliotēkai.

 

N.Ikstena personīgi bija ieradusies uz grāmatas atvēršanas svētkiem Kanādā un priecēja pasākuma viesus ar stāstu lasījumiem. Stāstus angļu valodā lasīja Margita Gailītis. Pasākumā piedalījās arī apgāda “Guernica Editions” vadītājs Maikls Mirolla (Michael Mirolla), kurš ir Kanādā pazīstams rakstnieks un dzejnieks, un vakara viesus iepazīstināja ar savu romānu “Berlīne” (“Berlin”), kuru Latvijā šā gada rudenī laidīs klajā izdevniecība “Dienas Grāmata”. M.Mirollas darba fragmentus Jāņa Elsberga tulkojumā latviešu valodā lasīja Latvijas Literatūras centra vadītājs Jānis Oga.

 

Pasākums, kurš notika Otavas latviešu ev. lut. Miera draudzes namā, bija plaši apmeklēts. Viesu vidū bija vietējās latviešu sabiedrības un Kanādas kultūras aprindu pārstāvji.

 

Stāstu krājuma “Life Stories” atvēršanas svētki Kanādā ar rakstnieces Noras Ikstenas piedalīšanos notiek trīs pilsētās – Otavā, Monreālā un Toronto.

 

Foto no grāmatas “Dzīves stāsti” (Life Stories”) atvēršanas svētkiem Otavā