Programma šogad koncentrēsies Rīgas centrā, Vecrīgā, VEF korpusos, Spīķeros, Andrejostā, Kalnciema ielā un Vidzemes tirgū. Tālākie punkti, kuros notiks nozīmīgi projekti ir Purvciems pie Mēbeļu nama, Bolderāja, AB dambis, Mūkusalas iela un Miera iela.

Aicinot pieteikt mākslas un kultūras projektus dalībai šī gada Baltajā naktī, organizatori saņēma lielu kvalitatīvu un pārdomātu iniciatīvu pieteikumu skaitu. Līdzās tradicionālām kultūras un mākslas norišu vietām – galerijām, grāmatnīcām, kafejnīcām – šogad Baltās nakts organizēšanā iesaistījās arī organizācijas, kas nav aktīvi iesaistītas mākslas dzīvē – tirdzniecības centrs, māju apsaimniekotāju kopiena, zīmolu veidotāji, literāti, jogas studija, vides apsaimniekotāji, plašsaziņas līdzekļi, izglītības iestādes, reliģiskas organizācijas u.c. Baltā nakts šogad piedāvās kaut ko noderīgu un saistošu pilnīgi visiem un ikvienam cilvēkam.

Baltā nakts šogad notiks naktī no 10. septembra uz 11. septembri. Šis būs jau sestais gads, kad Rīga rudenī piedzīvo Balto nakti. Kultūras foruma šī gada moto – Nesaki ne jā, ne nē, ne balts, ne melns! Forumu Baltā nakts organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde, sadarbībā ar aktīvākajām organizācijām Rīgā, iesaistot Latvijas un starptautiskos māksliniekus.

Ar Baltās nakts programmu var iepazīties mājas lapā www.baltanakts.lv, programma līdz pat 10. septembrim tiks precizēta un papildināta. Baltās nakts laikā darbosies 2 informatīvie punkti – Ienāc BaloNĒriJĀ, kuros būs iespēja uzzināt visu par projektu norisi, vietām, kā arī saņemt Baltās nakts bukletus un piedalīties Baltās nakts spēlē.

Baltā nakts ir Eiropas galvaspilsētu Briseles, Madrides, Parīzes, Rīgas un Romas kopīga projekta Eiropas Baltās naktis sastāvdaļa. Balto nakšu stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valleta (Malta), bet ārpus Eiropas robežām to turpina Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas. Rīgā šo tradīciju turpina jau sesto gadu. Pērn mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts 2010” pulcēja ap 40’000 Rīgas iedzīvotāju un viesu.