Papildus  programmai Digitālā Eiropa un Eiropas Digitālo prasmju un darbavietu koalīcijai platformai būs arī būtiska loma stratēģijas Digitālā dekāde noteikto mērķu sasniegšanā: līdz 2030. gadam 80% eiropiešu ir pamata digitālās prasmes un 20 miljoni nodarbināti digitālo tehnoloģiju ekspertu amatos. To papildinās reformas un dažādi ieguldījumi, kas visā Eiropā tiks organizēts valstiskā līmenī un kuras vienlaikus sekmēs atveseļošanas un noturības mehānisms.

Platforma, ko finansē no Eiropas apvienošanās instrumenta, apvieno dažādas digitālajās prasmēs ieinteresēto personu grupas no visām Eiropas valstīm, kas vienuviet ir pirmo reizi — Digitālo prasmju un darbavietu kopienā. Platforma palīdzēs kopienas dalībniekiem piekļūt finansējuma iespējām, atrast projekta partnerus, dalīties ar savu saturu un resursiem, kā arī uzturēt kontaktus ar citiem kopienas biedriem un ekspertiem.

Platforma piedāvā:

Platformas ieviešana ir tikai sākums pakāpeniskai satura un dažādu rīku attīstībai, kā arī pašas kopienas izaugsmei turpmākajos gados. Tuvākajā nākotnē viedās tehnoloģiju funkcijas, piemēram, pašnovērtējuma rīks, daudzvalodu saturs vai tiešsaistes kursi, ļaus ikvienam viegli atrast piemērotākos resursus no labākajiem, kas pieejami tiešsaistē.

Digitālo prasmju un darbavietu platforma

Drīzumā tiks ieviests arī Digitālais SkillUp, kas ir galvenais elements platformas mācību pīlārā, piedāvājot viegli apgūstamus kursus jauno tehnoloģiju jomā.

Aicinām arī izlasīt Eiropas Komisijas publicēto jaunumu paziņojumu un noskatīties platformas atklāšanas pasākumu.

 

Daniela Diure
Informācija pārpublicēta no https://epale.ec.europa.eu/