Vienlaikus žurnāls “Mājas Viesis” rosina akciju, kurā aicina ikvienu interesentu meklēt un atrast arī savā novadā vai pagastā dabas brīnumus un pastāstīt par saviem atklājumiem, lai kopīgiem spēkiem veidotu 100 Latvijas dabas brīnumu krātuvi, ko vēlāk iemūžināt grāmatā.

Akcijas mērķis izveidot ar Latvijas iedzīvotāju atbalstu unikālo dabas objektu sarakstu, izvērtēt iegūtos datus un 100 ievērojamākos iemūžināt grāmatā. Žurnāls “Mājas Viesis” cer uz lasītāju atsaucību un tic, ka Latvijas dabā vēl var atrast daudz jauna un pārsteidzoša.

Visos 24 šā gada “Mājas Viesa” žurnāla numuros publicēsim rakstus par Latvijas dabas unikālākajām vietām un objektiem. Rakstu sēriju sākam ar stāstu par Latvijā visvarenāko un slavenāko ūdenskritumu Ventas Rumbu, bet turpmāk lasītājus aizvedīsim uz Peldošajām salām, iesēdināsim Velna Benķī, parādīsim Bakanezeru ar nogrimušo ezerpili – aicinām iepazīt gandrīz 100 unikālas dabas vietas. Publikāciju sēriju par Latvijas dabas brīnumainākajām krātuvēm sākam ar vairākiem slavenā dabas pētnieka Gunta Eniņa rakstiem.

“Palieciet Latvijā sestdienā un svētdienā! Palieciet Latvijā savā nākamajā atvaļinājumā – te ir tik daudz ko redzēt! Laba un mīļa zeme. Skatieties! Mācieties! Baudiet! Mīliet! Pieglaudiet Latviju pie sirds, kamēr tā vēl ir tāda!”, tā G. Eniņš savā pirmajā “Mājas Viesa” rakstā “Vai Rumba ir platākais ūdenskritums Latvijā?”

Papildus informācija par šo projektu www.la.lv un žurnālā “Mājas Viesis”, tālr. 67096362, e-pasts: dabasbrinumi@la.lv.