31. maijā plkst. 17.00 Biznesa augstskolas Turība bibliotēkā notiks Pasaules preses brīvības dienai veltīts zinātniskais vakars “Atbildība, bezatbildība un plašsaziņas līdzekļi”, kurā uzstāsies prof. Dr. Klauss Dīters Altmepens (Klaus-Dieter Altmeppen) un Izabela Brakere (Isabel Bracker) ar prezentāciju “Teorētiskā bāze un empīriski pētījumi par mediju uzņēmumu sociālo atbildību un plašsaziņas līdzekļu atbildību Vācijā”.

 

Pasākuma otrajā daļā Biznesa augstskolas Turība prof. Dr. Ainārs Dimants uzstāsies ar lekciju “Mediju uzņēmumu sociālās atbildības specifika Latvijā”.

“Latvijas mediju oligarhu un nelielā latviešu valodas mediju tirgus kontekstā izšķiroša loma no mediju uzņēmumu sociālās atbildības un mediju atbildības viedokļa ir profesionālisma stiprināšanai. Īpaši nepieciešamas ir redakcionālās neatkarības un mediju uzņēmumu īpašumtiesību caurskatāmības garantijas.

 

Redakcionālās neatkarības, žurnālistikas kvalitātes, kā arī neatkarīga un stabila finansējuma ziņā sociāli atbildīgā mediju sistēmā nozīmīgi ir arī spēcīgi sabiedriskie mediji, lai kopā ar savu ombudu tie būtu kā paraugs un enkurs kopīgai žurnālistikas kultūrai,” uzsver A.Dimants, plašāk šo jautājumu solot iztirzāt vieslekcijā.

Dalība zinātniskajā vakarā ir bezmaksas. Darba valoda – angļu.