Valmieras bibliotēka un Europe Direct informācijas centrs Valmierā aicina piedalīties vasaras izaicinājumā “Meklē pēdas”. Tā ir izzinoša, radoša un atklājumu pilna spēle vasaras garumā!

 

Spēles mērķis ir atrast un atzīmēt kartē dažādu laiku un cilvēku atstātās pēdas Valmierā! Spēle rosina meklēt informāciju un ar norāžu un jautājumu palīdzību aizvedīs Tevi uz neikdienišķām un ikdienišķām Valmieras vietām. Noslēgumā spēles uzvarētājiem, kas saņēmuši visvairāk punktu, būs iespēja doties uz Ledus laikmeta centru Igaunijā. Uzdevumus jāpilda līdz 22.jūlijam.

 

Lai kļūtu par spēles dalībnieku:

1) no 30.maija – 10.jūnijam Tev jāatnāk uz Valmieras integrētās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļu ( Cēsu ielā 4) un jāsaņem uzdevumu komplekts; 2) tev jāpiesakās facebook.com domubiedru grupā “Meklē Pēdas Valmierā”; 3) spēlē var piedalīties individuāli vai komandā līdz 3 dalībniekiem. Var piedalīties ģimene; 4) tev jābūt vecumā no 13 gadiem vai arī komandā jābūt vismaz vienam dalībniekam vecākam par 13 gadiem.

 

Spēles uzdevumi:

Izzinošie. Lai varētu atzīmēt kartē objektus, balstoties uz faktiem un uzvedinošām norādēm, būs jāsameklē informācija par tiem.

Uz atklājumu vērstie. Pēc vietas atpazīšanas, būs jādodas uz kādu Valmieras vietu, lai varētu redzēt un iepazīt pilsētu no jauna skatu punkta un saskatīt to, ko grūti ieraudzīt!

Radošie. Spēlē ir iekļauti atjautības un radoši uzdevumi. Būs gan jālasa šifrēti ziņojumi, gan jāfotografē dažādas pilsētas vietas, gan jāsacer savi stāsti.

 

Vairāk informācijas par spēli bibliotēkas mājaslapā: http://biblioteka.valmiera.lv/lv/berniem-un-jauniesiem/mekle-pedas