Šos tautasdziesmas vārdus pateicībā par sirsnību un mīļumu, viesojoties Jelgavas Zinātniskajā bibliotēkā, izcilā latviešu aktrise Elza Radziņa bibliotēkas viesu grāmatā ierakstījusi 1985. gada 11. aprīlī.

 

Savas darba gaitas savulaik uzsākot Jelgavas pilsētas bibliotēkā un nostrādājot tur piecus gadus, no 1936. līdz 1941. gadam, E. Radziņa vienmēr bijusi atsaucīga un uzticīga savai bērnības un jaunības pilsētai. Tautā cienītā un mīlētā aktrise vairākkārt piedalījusies arī bibliotēkas pasākumos un ar labvēlību un sirsnību atcerējusies mūsu pilsētā aizvadītos gadus.

 

Arī pirmās teātra gaitas slavenā aktrise sākusi tieši Jelgavā, kur 1936. gadā iestājusies Jelgavas teātrī, vēlāk mācījusies Jelgavas teātra studijā un no 1945. līdz 1953. gadam bijusi Jelgavas Drāmas teātra aktrise.

 

E. Radziņa par vairāk nekā 60 uz skatuves aizvadīties gadiem saņēmusi neskaitāmas prēmijas, iecelta par Latvijas Zinātņu akadēmijas goda locekli, 1987. gadā aktrisei piešķirts Jelgavas Goda pilsones tituls.

Aktrise bijusi par iedvesmotāju grāmatu autoriem, viņai ir veltīta dzeja, radīta filma, viņa ir gleznota un apdziedāta. Pēdējā grāmata par E. Radziņas dzīvi un skatuvisko darbību Helgas Ingeborgas Melnbārdes un Oļģerta Šalkoņa grāmata “Elza no Elku ielas” izdota vēl 2007. gadā. Grāmata pieejama arī Zinātniskajā bibliotēkā.

Jāpiebilst, ka, atzīmējot šo jubileju, 26. februārī pulksten 15.00 Jelgavas kultūras namā notiks aktrises dzimšanas dienai veltīts sarīkojums, kurā piedalīsies viņas laikabiedri – režisori un skatuves kolēģi, ar kuriem izcilā aktrise savulaik strādājusi.