Tie ir:

  • somu rakstnieces Sinika Nopola un Tīna Nopola (Sinikka Nopola, Tina Nopola) un tulkotāja Maima Grīnberga par grāmatu “Salmenīte un Čībiņa. Dzīve un darbi 1 – 2” (liels un mazs, 2011),
  • zviedru rakstnieks Ulfs Starks (Ulf Stark) un tulkotājas Anika Frīdenberga, Inese Dragūne un Inga Grezmane par grāmatu “Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es” (liels un mazs, 2011),
  • rakstnieks Mika Kerenens (Mika Keränen) un tulkotāja no igauņu valodas Linda Gaismiņa par grāmatu “Nozagts oranžs divritenis” (Zvaigzne ABC, 2012),
  • vācu rakstnieks Aleksanders Štefenmeijers (Alexander Steffensmeier) un tulkotāja Irīda Miska par grāmatu “Līzelote sniegā” (Jumava, 2011),
  • poļu rakstnieks Mikolajs Ložiņskis (Mikołaj Łoziński) un tulkotāja Ingmāra Balode par grāmatu “Būtnes bēg” (liels un mazs, 2011).

 

Šogad LBJLP prezidentes, Latvijas universitātes profesores Ilzes Stikānes vadītajā Baltvilka balvas žūrijā strādāja arī literatūras zinātnieks, žurnāla “Latvju teksti” kritikas nodaļas redaktors Jānis Ozoliņš, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova, Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras vadītājs, profesors Guntars Sietiņš, mākslas zinātniece, LU docente Austra Avotiņa un mūziķis, 2 bērnu tēvs Juris Kaukulis.

 

Laureāti tiks apbalvoti 24. jūlijā, kad, pieminot latviešu bērnu literatūras klasiķa dzejnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienu, notiks balvas pasniegšanas ceremonija.

 

24. jūlijā notiks arī ikgadējie bērnu literatūras lasījumi, kuros piedalīsies gan Baltvilka balvas 2012. gada starptautiskais laureāts, gan latviešu autori un tulkotāji, kas lasīs savus jaunākos darbus.

 

Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā un grāmatu mākslā un ar to saistīto pasākumu norisi finansiāli un organizatoriski atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome, SIA Baltimar VT, Polijas Republikas vēstniecība Latvijā, Dylan Distribution, Starptautiskā Ventspils rakstnieku un tulkotāju māja, Jaunais Rīgas teātris. Informatīvie atbalstītāji: nacionālā ziņu aģentūra LETA, laikraksts Diena, portāls DELFI, žurnāls Mans Mazais, nedēļas žurnāls IR.

 

Jāņa Baltvilka balvas bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegšana notiek kopš 2004. gada, kopš 2008. gada balvu piešķir arī vienam Baltijas jūras reģiona rakstniekam un viņa darba tulkotājam. Balvas uzdevums ir fokusēt sabiedrības uzmanību uz pozitīvu mērķi – bērnu, kurš lasa interesantu un skaistu grāmatu latviešu valodā.