Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) veidotais stends vizuāli pievilcīgā un viegli uztveramā veidā ar video, fotogrāfiju un atziņu palīdzību iepazīstinās bibliotēkas apmeklētājus ar studentu, pasniedzēju un augstskolu personāla stāstiem par studijām un profesionālo pilnveidi dažādās Eiropas valstīs Erasmus apmaiņas programmā.

 

“ERASMUS vēstnieki” atspoguļo vairāku desmitu programmas dalībnieku liecības, tai skaitā Izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa un Latvijas Mākslas akadēmijas rektora Alekseja Naumova Erasmus pieredzi. Lai iepazīstinātu ar plašajām programmas iespējām, informatīvais stends “ERASUMS vēstnieki” apceļos 11 lielākās Latvijas pilsētas.

 

Erasmus ir mobilitātes un sadarbības programma, kas sniedz iespēju studentiem doties studijās vai praksē uz kādu no programmas 33 dalībvalstīm, profesionāli pilnveidoties augstākās izglītības iestāžu personālam, kā arī dažādu uzņēmumu speciālistiem dalīties ar savu pieredzi, lasot lekcijas vai vadot praksi studentiem ārvalstīs. Programmu Latvijā administrē VIAA.

 

Erasmus programma ir Eiropas Savienības veiksmes stāsts. Lai gan primāri tā sekmē iesaistīto dalībnieku valodu apguvi, starpkultūru izpratni un akadēmisko zināšanu pilnveidi, kopumā programma sniedz būtisku ieguldījumu mācību kvalitātes paaugstināšanā un modernas augstākās izglītības sistēmas veidošanā, attīstot plašu akadēmiskās sadarbības starptautisko tīklu.

 

Latvijā programma darbojas jau 12 gadu, un tajā līdz šim ir piedalījušies 9523 Latvijas studenti. Savukārt uz Latviju Erasmus programmas ietvaros devušies jau 3040 ārvalstu studentu.

 

Šogad Erasmus atzīmē savu 25. gadadienu. Sekot līdzi gadadienas svinībām var Facebook un Twitter: “ERASMUS 25 Latvija”, kā arī www.viaa.gov.lv.