Jau astoņpadsmito reizi Latvija piedalās Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļā, kas šogad norisinās no 9. līdz 15. novembrim.

 

Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Tas laikā bibliotēkās notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi. Gada vistumšākajā laikā vairākos tūkstošos publiskajās un skolu bibliotēkās Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs vienlaicīgi tiek iedegtas sveces un lasīta kopīgi izvēlēta grāmata. Un Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa var sākties! 


Šogad Nedēļa notiek no 9.15. novembrim un pirmdiena, 9. novembris, ir lielā lasīšanas diena. Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļai ir trīs kopējie lasījumi  Rīta stunda pašiem mazākajiem lasītājiem, Krēslas stunda pieaugušajiem, kā arī jau otro gadu tiek piedāvāts lasījums pusaudžiem. Projektā var iesaistīties ikviena bibliotēka.

 

Un vai šādu  viena fragmenta kopā lasīšanu dažādās valodās vienlaicīgi vairāk nekā 2000 bibliotēkās nevarētu uzskatīt par neoficiālu pasaules rekordu? 

Visi Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēlas pasākumi ir bez maksas. Vienīgais, kas nepieciešams ir radošums, izdoma un vēlme piedalīties projektā.

 

Šogad Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļas tēma ir Draudzība Ziemeļos.

 

Uzzināt vairāk un pieteikt bibliotēkas dalību iespējams mājaslapā http://bibliotek.org/lv.