Kā jau ziņots, ir nākusi klajā Sandras Kalnietes ceturtā grāmata “Prjaņiks. Debesmannā. Tiramisū” – savdabīga pavārgrāmata, kas piedāvā gandrīz 250 latvisku, eiropeisku un arī eksotisku ēdienu receptes ar precīzi uzskaitītām sastāvdaļām un viegli uztveramu pagatavošanas aprakstu. Vienlaikus grāmata piedāvā ieskatīties autores dzīves spilgtākajos notikumos, kuros ēdienam bijusi liela nozīme ne vien kā laikmeta, sadzīves kultūras un nacionālai īpatnībai, bet arī kā diplomātijas un lielās politikas kuluāru sastāvdaļai.

 

Līdz šim S. Kalniete sarakstījusi grāmatas “Latvju tekstilmāksla” (1989), “Es lauzu, tu lauzi, mēs lauzām. Viņi lūza” (2000) un “Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos” (2001). Pēdējā tulkota jau 12 pasaules valstu valodās (nākamgad iznāks arī japāņu un ungāru valodā) un kļuvusi par visvairāk tulkoto latviešu mūsdienu literatūras darbu.

 

Grāmatas izdevējs ir apgāds “Zelta grauds”. Grāmatas māksliniecisko iekārtojumi veidojis Uldis Sosnovskis.

 

Piektdien, 14.decembrī, no plkst. 11.00 līdz 18.00 un sestdien, 15. decembrī, no plkst. 11.00 līdz 17.00 Latvijas Kara muzejā (Pulvertorni) Smilšu ielā 20 notiks Ziemassvētku grāmatu tirdziņš, kurā piedalīsies Latvijas Grāmatizdevēju asociācija un 27 aktīvākie Latvijas izdevēji ar ļoti plašu grāmatu un kalendāru klāstu.

 

Grāmata ar autora ierakstu ir īpaši vērtīgs ieguvums gan personīgajā bibliotēkā, gan sirsnīgai dāvanai.