Šī ir ceturtā un noslēdzošā akcija Rakstniecības un mūzikas muzeja organizētajā zibakciju ciklā “Mūsu dziesma Latvijai”. Dziesmu “Circenīša Ziemassvētki” diriģēs Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” kamerkora “Vidus” vadītāja Baiba Milzarāja. Lai dziedāšanā varētu iesaistīties ikviens, akcijas dalībnieki saņems dziesmas tekstu. Zibakciju filmēs, un iegūtais materiāls tiks izmantots Rakstniecības un mūzikas muzeja topošajā ekspozīcijā “Dziesma”.

Jau vairāku mēnešu garumā muzejs iesaista sabiedrību ekspozīcijas “Dziesma” veidošanā. Vairākās Latvijas pilsētās (Liepājā, Daugavpilī, Cēsīs, Jelgavā, Rīgā u. c.) notikušas diskusijas, noslēgumam tuvojas elektroniskā aptauja “Dziesmas lietošanas un klausīšanās paradumi ikdienā”, kurā piedalījušies jau vairāk nekā 1000 respondentu.

 

Četru zibakciju ciklu “Mūsu dziesma Latvijai” šī gada oktobrī un novembrī Rakstniecības un mūzikas muzejs rīko kā elektroniskās aptaujas noslēgumu. Katrā no akcijām pilsētas iedzīvotāji Rīgas koru diriģentu – Rūdolfa Krēsliņa, Baibas Milzarājas, Ginta Ceplenieka un Edgara Vītola – vadībā kopīgi izpilda autordziesmas, kas aptaujā atzītas par populārākajām šādās kategorijās: skolas dziesma (“Dar’ man, tēvis, pastaliņas”), mīlestības dziesma (“Miglā asaro logs”), Latvijas dziesma (“Saule, Pērkons, Daugava”) un bērnības dziesma (“Circenīša Ziemassvētki”). Iegūstot lielu atsaucību, jau veiksmīgi aizvadītas skolas, mīlestības un patriotiskās dziesmas zibakcijas, pēdējā pulcējot teju 200 dalībnieku, kuru vidū bija arī LR kultūras ministre Dace Melbārde.

Dziesmā “Circenīša Ziemassvētki” izmantots tāda paša nosaukuma Aspazijas dzejolis, bet mūzikas autors ir tautā iemīļotais komponists Raimonds Pauls.
RMM akciju organizē ar Rīgas pilsētas Dzemdību nama atbalstu.

Video aicinājums uz zibakciju