Cītīgākajiem makulatūras vācējiem būs vērtīgas balvas.

Konkurss tiek rīkots ar mērķi rosināt bērnus un jauniešus rīkoties videi draudzīgi, lai saudzētu dabas resursus. Ar konkursa palīdzību tiks pievērsta bērnu un jauniešu uzmanība makulatūras šķirošanas nepieciešamībai un nozīmei ikdienas dzīvē, kā arī veidota izpratne, ka pareizi sašķiroti un nodoti atkritumi pārstrādei kļūst par vērtīgām izejvielām jaunu produktu ražošanā.

Lai piedalītos konkursā, pirmsskolas, vispārējām un profesionālajām izglītības iestādēm līdz 2011.gada 31.decembrim ir jāreģistrējas konkursam SIA “Zaļā josta” mājas lapā www.zalajosta.lv sadaļā “Makulatūras vākšanas konkurss”. Pēc reģistrācijas veikšanas izglītības iestāžu uzdevums ir vākt makulatūru – rakstāmpapīru, avīzes, žurnālus, grāmatas, bukletus, kā arī kartona izstrādājumus, cenšoties no vecās makulatūras atbrīvot gan skolas telpas, gan mājas. Konkursa uzvarētājus noteiks gan pēc savāktā makulatūras apjoma uz vienu skolēnu, gan pēc kopējā izglītības iestādes savāktā makulatūras apjoma.

Iesaistīšanās konkursā “Otru elpu papīram!” sniedz lielisku iespēju tikt pie noderīgām balvām gan izglītības iestāžu audzēkņiem, gan pašām izglītības iestādēm, jo katra skola, kas piedalīsies konkursā, par katru savākto makulatūras tonnu saņems 5 kg biroja vai zīmēšanas papīra no SIA “Papīrfabrika “Līgatne”. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 2012. gada 2. maijā, kad uzzināsim, kuras izglītības iestādes tiks pie vērtīgām balvām no SIA “Zaļā josta” – dāvanu kartēm sporta inventāra iegādei, kā arī aizraujošām vides izziņas ekskursijām, ko uzvarētājiem sarūpējusi AS “Latvijas valsts meži”. Ar īpašām pārsteiguma balvām tiks apbalvoti aktīvākie makulatūras vācēji.

“Zaļā josta” pateicas reģionālajiem atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumiem, kas aktīvi iesaistījušies konkursa “Otru elpu papīram!” norisē: SIA “EKO Latgale”, SIA “ALBA”, SIA “Liepājas RAS”, Līvānu pils. Pašvaldības SIA “Dzīvokļu un komunālā saimniecība”, SIA “Marss”, SIA “Veronija”, SIA “Ludzas apsaimniekotājs”, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi”, SIA “Alba-5”, Alūksnes pilsētas pašvaldības SIA “Rūpe”, SIA “Viduskurzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija”, SIA “Ķilupe”, SIA “Getliņi Eko”, SIA “Saldus komunālserviss”, SIA “Veolia vides serviss” un SIA “Vidzemes serviss”.

Papildu informācija:

Ilze Fīlipa

E-pasts: makulatura@zalajosta.lv

Tālr.: 67808112; 27099097