Virtuālo izstādi veidoja LU Bibliotēka un LU Vēstures un filozofijas fakultātes Viduslaiku vēstures katedra sadarbībā ar Krievijas Zinātņu Akadēmijas Vispārējās vēstures institūtu. Tajā ikvienam interesentam ir iespēja iepazīties ar profesores biogrāfiju, publikācijām un bijušo kolēģu un studentu atmiņām par profesori. 

 

Virtuālā izstāde veidota Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes Viduslaiku vēstures katedras un Krievijas Zinātņu Akadēmijas Vispārējās vēstures institūta organizētās tāda paša nosaukuma starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros. Ikvienam konferences apmeklētājam būs iespēja iepazīties ar A. Rolovas publikācijām.

 

Vēstures zinātņu doktore profesore A. Rolova dzimusi 1920. gada 16. novembrī Jaroslavļas apgabala Ugļičā ārsta ģimenē, kas kara apstākļos bija evakuējusies no Rīgas. Laika posmā no 1954. līdz 1991. gadam profesore A. Rolova Latvijas Universitātē lasīja lekcijas un pētīja Itālijas vēsturi renesanses laikmetā.

Savā zinātniskajā darbībā profesore sadarbojās ar Ļeņingradas un Florences zinātniekiem. Kopš 90. gadu sākuma profesore A. Rolova dzīvo Vācijā.

Virtuālā izstāde pieejama:
http://www.lu.lv/biblioteka/izstades/virtualas/italistika/