Programmā:

 

• Iepazīšanās ar deviņu muzeju projektu “Katram sava Rīga”;
• Ceļvedis 11 ceļojumiem visa gada garumā;
• Ģimenēm ar bērniem un jauniešiem – iespēja piedalīties konkursā “Katram sava Rīga” un pašiem kļūt par Rīgas pētniekiem.

 

Ieeja brīva.

 

Atbalstītāji: VKKF, Rakstniekus muzeju biedrība PILS, Memoriālo muzeju apvienība, SIA Wine&More, RĪGA 2014.

 

2014. gadā deviņi Rīgas memoriālie muzeji ir apvienojušies, lai kopīgi rīkotu akciju KATRAM SAVA RĪGA, kuras ietvaros katra mēneša otrajā sestdienā notiks tematiski ceļojumi/akcijas pa pilsētu.

Paredzēti vienpadsmit ceļojumi: “Bohēmas vietas Rīgā”, “Kā es braucu Ziemeļblāzmas lūkoties”, “Liktenīgā satikšanās”, “ČAU, Pārdaugava!”, “Saldā Rīga, smalkā Rīgā”, “Vajātie un vajātāji”, “Rakstnieks brauc uz Dziesmu svētkiem”, “Mājīgums, miers un patvērums – Pārdaugava”, “… pati Rīga ūdenī”, “Dzejnieks un rakstnieks, dārzi un parki”, “Rakstnieki, mākslinieki un vara”.

 
Akcijas/ceļojumi ietvers gan Rīgas rakstnieku veidotās kultūrainavas iepazīšanu pastaigās, stāstos un fotoattēlu demonstrējumos, gan memoriālo muzeju apmeklējumus, gan speciāli sagatavotas performances, kurās aktieru atveidotie dzejnieki un rakstnieki ar dzejas, prozas tekstu un atmiņu starpniecību atdzīvinās tā laika rakstnieku dzīves norises un gaisotni. Katra sestdiena veltīta kādas konkrētas tēmas apguvei, proti, stāstam par dažādu rakstnieku (un arī mākslinieku) attiecīgās tēmas interpretāciju.

 

Akciju/ceļojumu programmu papildinās konkursi jauniešiem un ģimenēm ar bērniem. Pēc katra ceļojuma tiks izsludināts konkurss, kurā būs speciāli sagatavotas uzdevumu lapas par iepriekš akcijā/ceļojumā piedāvāto tēmu. Lai atbildētu uz konkursa jautājumiem, tā dalībniekiem pašiem gan jāapmeklē iepriekš akcijā/ceļojumā ietvertie objekti, gan jāmeklē atbildes literārajos tekstos.

 

Projektu kopīgi īstenos Jāņa Akuratera muzejs, Andreja Upīša memoriālais muzejs, Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs, Ojāra Vācieša muzejs, Raiņa un Aspazijas muzejs, Krišjāņa Barona muzejs, Aleksandra Čaka memoriālais dzīvoklis–muzejs, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs, Žaņa Lipkes memoriāls.

 

18. janvārī Andreja Upīša memoriālajā muzejā pasākuma Virtuālā iepazīšanās jeb ceļvedis “Katram sava Rīga” apmeklētājiem būs iespēja datorprojekcijās un videomateriālos jau “virtuāli” pabūt dažās no ceļojumu vietām, dzirdēt atsevišķus stāstus un uzzināt par projekta norisi gada garumā. Tāpat būs iespēja iegūt darba lapas ar uzdevumiem, lai piedalītos konkursā.

 

Tuvāka informācija pa tālruni 26703293 (Maira Valtere, projekta “Katram sava Rīga” vadītāja), e-pastu katram_sava_riga@inbox.lv