Anna Rancāne tiek dēvēta par mūsdienu Latgales spilgtāko dzejnieci, lai gan viņai labāk patīk vienkārši un visaptveroši skanošais – rakstītāja. Dzejoļus publicē jau no 1975.gada. Šajos vairāk kā 40 radošā darba gados sarakstīti vairāki dzejoļi krājumi un grāmatas, neskaitāmas publikācijas, pāris lugas, saņemtas balvas un atzinības.

 

Pērnā gada nogalē Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrādi piedzīvoja A.Rancānes luga “Bišumāte un vilkacis”.

 

“Šobrīd man tā bišumāte ļoti sāp, jo tas tiešām bija sirds darbs, ar sirdi un dvēseli rakstīts. No grāmatām man vistuvākā ir “Advente”, kas iznāca 90-tajos gados un jāteic ir arī visspēcīgākā no visām, un arī pēdējā. Cerams ne pēdējā, “ saka Anna Rancāne.

Anna Rancāne ir dzimusi Ludzas rajona Miglinieku pagasta Liuzeniekos, kur pavadījusi savas dzīves pirmos astoņpadsmit gadus. Pēc vidusskolas pabeigšanas ceļš veda uz Rīgu. Te viņa studē, strādā un aktīvi darbojas līdz dzīves līkloči aizved atpakaļ uz Latgali. Desmit gadi nodzīvoti Daugavpilī, nu jau septiņpadsmit Rēzeknē.

Annas dzeja skan vairākās Latgalē un Latvijā populārās dziesmās, nupat latgaliešu mūziķim Ingaram Gusānam jeb Sovvaļnīkam klajā nācis mūzikas albums ar viņas dzejas vārdiem.

 

Projektu “Rakstītājs- Lasītājs” finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ieeja uz pasākumu bez mksas. Ainām visus interesentus!