Konkursā pirmsskolas un skolas vecuma bērni un jaunieši vecumā no 5 līdz 20 gadiem caur literārajiem vai vizuālajiem darbiem pauda savu skatījumu par tēmām: “Ja es būtu brīvprātīgā darba darītājs” vai “Ja pasaulē nebūtu brīvprātīgā darba veicēju”. Tēmas bija noteiktas saskaņā ar Eiropas 2011. gada moto “Brīvprātīgā darba gads Eiropā”.

 

Bērnu un jauniešu darbus divās atlases kārtās vērtēja neatkarīga žūrija, kura katrā vecuma grupā (5-10 gadi, 11-15 gadi, 16-20 gadi) piešķīra trīs godalgas (1.-3. vieta) un vairākus atzinības rakstus. Balvā laureāti saņēma braucienu uz starptautisku vasaras nometni Vācijā vai Austrijā vai iespēju apmeklēt aktīvās atpūtas centru.

Labāko darbu autoru vārdi un apbalvotie darbi ir publicēti Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājas lapas www.viaa.gov.lv sadaļā Eiropa skolā.

“Eiropa skolā” ir ikgadējs starptautisks konkurss, kas notiek Latvijā un citās Eiropas valstīs, piemēram, Horvātijā, Igaunijā, Vācijā, Kiprā un Čehijā. Tā mērķis ir veicināt bērnu un skolēnu interesi un cieņu pret kultūras dažādību Eiropā un ar radošu darbu palīdzību sekmēt eiropeiskās apziņas, starptautiskās sadarbības un demokrātijas izpratni. Latvijā konkursu organizē VIAA.