Pirmajā Pop-Up Dzīvajā Bibliotēkā Rīgā piedalījās vienpadsmit dažādas, interesantas personības, kas bija atvērtas dalīties savā pieredzē un uzskatos ar plašāku sabiedrību: Skatuves mākslinieks – Arstarulsmirus (ex Gustavo), dziedātājs Jānis Moisejs, Mozaīkas valdes locekle Marta Garsele, paralimpietis, Eiropas čempions stājhokejā Andris Ulmanis, 1. grupas redzes invalīde Laima Locāne, ielu muzikants Andris Diržininkas, kulinārijas māksliniece, projeketa “Labas Garšas darbnīcas” autore Līva Kļaviņa, eksotiskā latviete Lingita Lina Bopulu, mācītājs Romāns Sapužaks un “expat eye on Latvia” bloga autore Linda O’Grady.

 

Katram Dzīvās Bibliotēkas apmeklētājam bija iespēja iesaistīties individeuālā sarunā ar kādu no “grāmatām”- personībām un uzzināt par viņu personīgo pieredzi un skatījumu uz dzīvi.

 

Šī saruna ir Dzīvās Bibliotēkas idejas kodols. Galvenais šo sarunu mērķis ir barjeru nojaukšana un dialoga veicināšana starp dažādām sabiedrības grupām.

Dzīvās Bibliotēkas pasākumu Rīgā apmeklēja dažādā vecuma un dzimuma pārstāvji. Priecē faksts, ka pasākumam izdevās piesaistīt cilvēkus vecuma amplitūdā no 18-60 gadiem, kas liecina, ka sabiedrība ir atvērta, ieinteresēta un labprāt apmeklē un piedalās jaunos, vēl nebijušos pasākumos un akcijās.

 

Dzīvās Bibliotēkas pasākums ir izplatīts visā pasaulē. Tā ideja dzima 2000. gadā Dānijā un trīspadsmit gadu laikā pasākums ir norisinājies vairāk nekā 30 dažādās valstīs. Piemēram, Kanādā š.g. janvārī notika Nacionālā Dzīvās Bibliotēkas diena, kad 15 dažādās pilsētās norisinājās 24 Dzīvās Bibliotēkas pasākumi. Sestdien, 25.maijā ar Dzīvo Bibliotēku un tās “grāmatām”- stāstniekiem- bija iespēja iepazīties arī Rīgas iedzīvotājiem.

 

Dzīvās Bibliotēkas fotoreportāžu var apskatīt pasākuma facebook lapā: facebook/DzivaBiblioteka

 

Ņemot vērā pozitīvās dalībnieku un apmeklētāju atsauksmes, Dzīvā Bibliotēka notiks arī turpmāk un jau plašākos mērogos. Sekot līdzi jaunākajām ziņām un informācijai var bibliotēkas facebook lapā.

 

Pasākums Dzīvā Bibliotēka tieka organizēts ar tirdzniecības centra Galleria Riga, British Council Latvia, tipogrāfijas ADverts, Birojnīcas, Very Berry, La Kanna caf? un Latvijas ukraiņu kongresa atbalstu.