Izstādes atklāšanā piedalīsies Somijas vēstniece Latvijā Pirko Hamalainena (Pirkko Hämäläinen) un Somijas vēstniecības pirmā sekretāre Soile Kauranena (Soile Kauranen).

 

Pasaulē plaši pazīstami un bērnu vidū ļoti iemīļoti grāmatu tēli jau gadiem ir somu autores Tūves Jansones trollīši Mumini. Šobrīd tie viesojas Rīgā, un ikvienam Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pacientam būs iespēja ar tiem iepazīties tuvāk.

 

Izstādi veidojis Somijas institūts Igaunijā sadarbībā ar trollīšu autortiesību turētāju Moomin Characters, izdevniecību Schildts&Söderström un Muminu žurnāla izdevēju Egmont. Somijas institūta darbības mērķis ir iepazīstināt Baltijas valstis ar somu kultūru. Latvijā izstāde ceļo ar Somijas vēstniecības starpniecību, un tā jau pabijusi vairākās bibliotēkās, arī RCB filiālbibliotēkā “Vidzeme”. Ekspozīcijā iekļauti Muminu sērijas grāmatas latviešu valodā, žurnāli angļu, somu un zviedru valodās, kā arī visdažādākie priekšmeti ar Muminu simboliku.

 

Izstāde būs aplūkojama līdz jūlija beigām darbdienās no 9.00-16.00 “Saulaino dienu bibliotēkas” telpās Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā.

 

Kontaktinformācija bibliotēkā: 67617207