Izstādē, iespējams, pirmoreiz Latvijā galvenā eksponāta lomā ir skaņa: Latvijas dzejnieku darbu lasījumi, lielākoties pašu autoru izpildījumā, kā arī pašmāju mūzikas ieskaņojumi. Izstādes veidotāju mērķis ir piedāvāt apmeklētājiem klausīšanās pieredzi, kuras laikā dzirdes maņas rod turpinājumu citās maņās – sadzirdot krāsu, formu, smaržu un garšu, citiem vārdiem, sagādāt apmeklētājiem sinestētisku baudījumu.

Izstādes saturu veido autoru pārstāvēto laikmetu un izteiksmes dažādības spektrā plaša dzejas un mūzikas izlase: no Raiņa līdz Arvim Vigulam, no Jāņa Mediņa līdz Hospitāļu ielai. Izlasi vienojošais princips ir bagātīgs jutekliskās pieredzes klāsts, kas Rietumu filozofijas tradīcijā apvienojas Erosa tēlā. Īpaša vieta izstādē tiks atvēlēta pirms 105 gadiem iznākušajam Edvarta Virzas dzejas krājumam Biķeris.

Izstādes komentāros interesenti varēs atrast rakstnieku un mūziķu personiskas liecības par piedzīvoto mīlestību, psihologu, muzikologu un filologu komentārus par dažādu balss tembru, mūzikas skaņu un dzejas lasījumu atšķirīgo ietekmi uz klausītāju, kā arī filozofu pārspriedumus par Erosa nozīmi cilvēka dzīvē.

Izstādes mākslinieks Mārtiņš Kalseris, iedvesmojoties no 1. pasaules kara hospitāļu estētikas, dzejā un mūzikā saklausītiem tēliem, četrās izstādes zālēs radījis mākslas instalācijas, kas ļauj izsekot realitātes transformācijām ar mīlestību sirgstoša slimnieka apziņā.

Ieeja izstādē bez maksas.

27. jūnijā, 11. jūlijā, 25. jūlijā, 8. augustā un 22. augustā plkst. 19:00 izstādes telpās norisināsies tematiski pasākumi, kas noslēgsies 8. septembrī akcijā “Mīlestības pavārmāksla” Baltās nakts ietvaros.

Izstādi atbalsta ABLV Charitable Foundation, Veselības centrs 4, Austrumu slimnīca, SIA Jaunalko.