Tajā piedalīsies Giterslo apriņķa (Vācija) delegācijas, kā arī Valmieras novada fonda, Valmieras bibliotēkas, Vidzemes Augstskolas bibliotēkas un Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvji.

Eiropas Savienības Padome ir pasludinājusi 2011. gadu par Eiropas Brīvprātīgā darba gadu. Eiropas Brīvprātīgā darba gada mērķis ir veicināt un atbalstīt labvēlīgas vides veidošanu brīvprātīgā darba veikšanai. Semināru-diskusiju par brīvprātīgo darbu plkst. 9.00 atklās Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Inesis Boķis un Valmieras bibliotēkas direktore Daiga Rokpelne.

Vidzemes Augstskolas galvenā bibliotekāre Evita Lantrāte semināra dalībniekus iepazīstinās ar Vidzemes Augstskolu un Valmieras integrēto bibliotēku. Valmieras novada fonda vadītājs Ansis Bērziņš pastāstīs par brīvprātīgā darba kustību Latvijā un Vidzemē, savukārt Halles pilsētas birģermeistere Anne Rodenbroka-Veselmane (Anne Rodenbrock-Wesselmann) stāstīs par brīvprātīgā darba izpratni Vācijā.

No plkst. 11.30 seminārā tiks aplūkoti vairāki labās prakses piemēri – par brīvprātīgā darba prakses piemēriem Giterslo apriņķī stāstīs Giterslo apriņķa landrāts Svens-Georgs Adenauers (Sven-Georg Adenauer), Valmieras bibliotēkas reģionālā mācību centra vadīāja Svetlana Sprūža un Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Tarbuna.

Pasākuma noslēgumā notiks diskusija par iepriekš minētajiem tematiem un ekskursija pa Valmieras integrēto bibliotēku.