1987. gadā un 2007. gadā notika divas unikālas foto akcijas Latvijas vēsturē, kuru rezultātā caur foto objektīvu ir izdevies fiksēt katra laika unikālo un savdabīgo dzīves “garšu”. Fotogrāfijās izdevies fiksēt divas atšķirīgas laika izjūtas, pasaules uztveres un dzīves ritmu.

Izstādes uzmanības centrā ir cilvēks un laiks – tas, kā ir mainījusies Latvija šajos 20 gados caur dzīves mazajiem sīkumiem un lielām lietām, kas 1987. gadā un 2007. gadā mūsu dzīvi atšķīra no visām pārējām zemeslodes vietām, un tas, kas ir vienojošs neatkarīgi no valsts vai kontinenta.

Izstādē redzami gan cilvēki, gan vietas un vide, kas tika fotografēti 1987. un 2007. gadā, un nekad iepriekš nevar paredzēt to, kādas izmaiņas laiks nesīs. Piemēram, 1987. gada fotogrāfijās Valdis Zatlers – viens no vadošajiem ķirurgiem Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā – ved savu pacientu uz operāciju zāli, savukārt 2007. gada bildēs jau kā Latvijas prezidents tiekas ar Latvijas armijas pārstāvjiem. Fotogrāfijās izdevies notvert ne tikai faktoloģiskās izmaiņas, bet laikmeta “garšu”, kura ir fotomākslas virsvērtība, kura redzama ne tikai Latvijas fotogrāfu, bet arī titulētu ārvalstu fotogrāfu darbos, kas parāda savu skatījumu uz šodienas Latviju.

Izstāde būs apskatāma līdz 22.jūnijam.